Afyonkarahisar'da Verilen Konseri İzlemeye Gelenler, Bilet Yerine Geçen Yeni Çocuk Ayakkabılarını Teslim Etti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesinin düzenlediği Türk Halk Müziği konserini izlemeye gelenlerden bilet yerine birer çift yeni çocuk ayakkabısı alındı. Konser öncesi toplanan 750 çift ayakkabı, ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacak.

AKÜ Atatürk Kongre Merkezi'nde, konservatuvar öğrencileri tarafından verilen Türk Halk Müziği konseri öncesi yerel gazeteler ve internet siteleri aracılığıyla yapılan duyurularda, etkinliği izlemeye gelecek kişilerin, bilet yerine geçecek birer çift yeni çocuk ayakkabısı getirmesi gerektiği bildirildi.

Konseri izlemeye gelenler, satın aldıkları ayakkabıları, salon girişinde görevlilere teslim etti.

Çok sayıda ayakkabı getiren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir organizasyonun kentte ilk kez gerçekleştirildiğini belirtti.

Konsere davet edildiğinde, şevkle katılmak istediğini söylediğini dile getiren Ürün, şöyle konuştu:

"Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şubesi yetkilileri, AKÜ yönetiminin yanı sıra özellikle konservatuvar yetkililerine teşekkür ediyorum. İnancımıza göre, hayat bir anlamda yardımlaşmadan ibarettir. İnsan, insanın yardımcısıdır. Türk Kızılayı, yardımlaşmada en önemli kurumlardan biridir. Afyonkarahisar'da böyle bir çalışma yapıldı. Hayırlara vesile olsun."

Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Danıştekin de konserin hem müzik dinletisi olması hem de yardım duygusunu ön plana çıkarması bakımından iki güzel duyguyu bir araya getirdiğini anlattı.

Organizasyona katılan ve emek harcayan herkese teşekkür eden Danıştekin, konser için getirilen 750 çift ayakkabının, daha önce belirlenen ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacağını dile getirdi.

Konseri organize eden AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Bölümü son sınıf öğrencisi Alperen Korucu ise yaşadıkları kente müzikle katkıda bulunmak istediklerini ve bu etkinliği düzenlediklerini kaydetti.

Daha sonra, Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra Türk Sanat Müziği ile pop müzik şarkıları seslendirildi.

Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA