10 Numara Madeni Yağı Solvent İle İncelterek Elde Edilen Akaryakıtı Piyasaya Sürdüğü İddia Edilen 11 Kişi Gözaltına Alındı

Antalya'da bir suç örgütünün 10 numara madeni yağı solvent ile incelterek elde edilen akaryakıtı piyasaya sürdüğü iddia edildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri, 5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından kentte faaliyet gösteren bir suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi.

Kepez ilçesinde belirlenen depo ve iş yerlerine yapılan baskınlarda madeni yağın solvent ile inceltilmesi sonucu yapılan 153 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.

Operasyonda örgüt elebaşı İ.S'nin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 8'i cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer 11 kişi ise polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaçak akaryakıtı şehirlerarası taşıma yapan kamyon ve yolcu otobüsleri ile şehir içinde çalışan otobüslere sattığı öne sürülen örgüt, ayrıca bir kamyonetle yol kenarında seyyar olarak da satış yaptığı iddia edildi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA