Uganda'ya Kurulacak Hastanesinin Tıbbi Malzemeleri Adana'dan Yola Çıktı

Afrika’nın sefalet ve sağlık hizmetinden yoksunlukla mücadele eden ülkesi Uganda'ya, kurulacak Türk hastanesi için Kimse Yok Mu Derneği ve Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) işbirliği ile toplanan tıbbi malzemeler yola çıktı.

Uganda'ya Kurulacak Hastanesinin Tıbbi Malzemeleri Adana'dan Yola Çıktı
Adana’dan İstanbul'a gönderilen tıbbi malzemeler Uganda’nın Jinja kentine yapılmakta olan Türk hastanesine teslim edilecek.Jinja kentine inşaatı süren ve ağustos ya da eylül aylarında açılması planlanan Türk hastanesinin Başhekimi Opr. Dr. Necdet Kızılkaya, “Afrika’nın zor durumu ve imkânsızlıklarına bir parça olsun derman olmak arzusundayız. Allah önümüze böyle bir fırsat çıkardı. Kurulmakta olan hastanemize gelecek olan tıbbi malzemelerle ve aletlerle oradaki zor durumda olan Müslüman kardeşlerimizin bir çoğunu tedavi edebileceğiz.” dedi.

Hayırsevere yaptıkları bağışlardan dolayı minnettar olduklarını belirten Kızılkaya, “Tıbbi malzemelerin içinde bulunduğu kasaların yapılmasında bize yardım eden Beyza Piliç A.Ş'ye, İstanbul’a gidecek olan malzemelerin ulaşımını ücretsiz karşılayan Adana Taşımacılık Şirketine, tıbbi cihazların teminini sağlayan Maya Göz, Detay Medikal, Sateks Medikal ve Feza Diş Merkezine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Adana SAMEDER Başkanı Dr. Safa İrday ise, ‘‘Uganda’da çok ciddi sağlık sorunları var. Adana ve çevre illerden gelen yardımlarla bu acıları bir nebze olsun azaltacağımıza inanıyorum. Adana Sağlık Mensupları Derneği olarak gönüllülük esası taşıyan bu projede katkımızın olması bizi çok mutlu ediyor.” şeklinde konuştu.