TOBB Fen Lisesi İçin 4 Ayrı Yer Belirlendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Edirne’ye yapılacak olan Fen Lisesi’nin yer seçimi çalışmalara başlandı.

TOBB Fen Lisesi İçin 4 Ayrı Yer Belirlendi
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yardımcı, şu ana kadar TOKİ, Bel-Koop mevkii, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yanı ve yeni TOKİ olmak üzere dört yer belirlendiğini ifade ederek, “Yer seçimi ile ilgili gerekli hukuki prosedürler araştırıldıktan sonra en uygun yer belirlenecek ve proje onaylandıktan sonra en kısa sürede okul inşaatı yapımına başlanacak” dedi.

TOBB, Edirne Valiliği ve Edirne Ticaret Borsası arasında daha önce imzalanan ve Edirne iline Fen Lisesi adı altında bir okul yapılmasını öngören protokol sonrası okul inşaatının yapılacağı yerin seçimiyle ilgili çalışmalara başlandı. Yer tespiti yapmak için TOBB 'dan gelen yetkili kişiler, yaptıkları araştırmalar sonucu okulun yapılacağı 4 arazi tespit etti.

4 YER ARASINDAN EN UYGUN YER SEÇİLECEK
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, tespit edilen yerlerle ilgili yapılacak birtakım hukuki araştırmalar sonucu en doğru kararın verileceğini ve okul inşaatının belirlenen arazi üzerine yapılacağını kaydetti.

Okulun yapılacağı araziyle ilgili olarak TOKİ, Bel-Koop mevkii, Anadolu Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi yanı ve yeni TOKİ olmak üzere dört yer belirlendiğini kaydeden Yardımcı, şunları söyledi: “Yer seçimi ile ilgili gerekli hukuki prosedürler araştırıldıktan sonra en uygun yer belirlenecek ve proje onaylandıktan sonra en kısa sürede okul inşaatı yapımına başlanacak. Okul için 13-14 dönümlük bir arazi lazım. TOBB 'da aldığımız karar gereği ihalenin Edirne 'de yapılmasını sağlayacağız. Okulun yapımının kapsayan ilk etap olan protokolün imzalanmasının ardından ikinci etap olan yer seçimi de yapıldıktan sonra iş TOBB 'dan çıkacak. Sonraki etaplarda ise proje hazırlanacak ve TOBB yönetiminin onayına sunulacak. Buradaki onaydan sonra da okul inşaatının yapımına başlanacak.”
Kaynak: İHA