Halk Ekmek'ten Büfelere 'hijyen Belgesi'

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Hijyen Kursunu başarı ile bitiren 420 Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Büfesi işletmecisine törenle 'Hijyen Eğitim Belgesi' verildi.

Halk Ekmek'ten Büfelere 'hijyen Belgesi'
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen Hijyen Kursunu başarıyla bitiren 420 Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Büfesi işletmecisine törenle 'Hijyen Eğitim Belgesi' verildi.

Halk Ekmek Fabrikası'nda düzenlenen törende konuşan Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, hijyen konusunun ekmeğin üretim aşamasından başlayıp, tüketicilere ulaşmasına kadar geçen aşamaları kapsayan bir bütünlük teşkil ettiğini söyledi.

İşletmecilerden dikkat etmelerini istediği konuları bildiren İlkbahar, "Hijyen zinciri bozulmadan size ulaştırmaya büyük gayret gösterdiğimiz ekmeği satarken, mutlaka eldiven kullanın. Kesinlikle ekmek için kullandığınız eldiven ile para alıp-vermeyin. Elden ele sürekli dolaşan paranın en kirli bir meta olduğunu asla unutmayın. Sizden bir başka ricam da fabrikamızda sürekli yıkanan ekmek kasalarını kirlenmemeleri için dükkan dışına çıkarmayın" dedi.

Ankara Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhsin Temel ise, hijyen kursunun önemine değinerek, Ankara'da ekmek sektöründe toplam 30 bin civarında kişinin çalıştığına dikkat çekti. Artık hiç kimsenin 'Hijyen Eğitim Belgesi' olmadan ekmek satamayacağını belirten Temel, yapılacak kontrollerde kurallara uymayanları ise ağır para cezalarının beklediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 'Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Üretim, Dağıtım ve Satışı'nda Uyulması gereken Hijyen Kuralları' kursunu başarı ile bitiren 420 büfe işletmecisine 'Hijyen Eğitim Belgeleri' verildi

Kaynak: İHA