Hacettepe Üniversitesi 2023 Yılında Kendi Enerjisini Üretecek

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, 2023 yılında üniversitenin kendi enerjisini üretecek konuma geleceğini açıkladı.

Hacettepe Üniversitesi 2023 Yılında Kendi Enerjisini Üretecek
Hacettepe Üniversitesi Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği 'Sürdürülebilir Üretim Sempozyumu' üniversitenin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Tuncer, 2023 yılında üniversitenin kendi enerjisini üretecek konuma geleceğini belirtti.

Bu konuda hedef koyduklarını kaydeden Prof. Dr. Tuncer, "2023 yılına kampüslerimizdeki enerji ihtiyacını karşılayabilecek bir yapı oluşturmuş olacağız." dedi.

Prof. Dr. Murat Tuncer, "Üniversiteler hem eleman yetiştirmeli hem de üretim sürecinin içinde olmalı. Amacımız dünya gücü olma yolundaki ülkemize azami katkı sağlayabilmek. Hacettepe’nin Beytepe Kampusü sürdürülebilirlik eğitiminin verildiği, kendi kendine yeten bir kampus olacak.” bilgisini verdi.TEMİZ ÜRETİM SÜRECİHacettepe Üniversitesi Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr. Selim Sanin de Türkiye’nin temiz üretim sürecine hızla uyum sağladığını ve sektörlerin uygulamaları ile karlılıklarını arttırdıkları belirtti.

Sanin,“Çevre duyarlılığı ekonomik getirileri olan bir alan. Çevre korumaya karlılık perspektifinden ve atıklara alıcı gözle bakmanın zamanı geldi. Türkiye’nin hızlı ve istikrarlı büyümesinin, sürdürülebilir hale gelmesi için doğal çevre ile denge sağlamak zorunlu.” şeklinde konuştu.

Sempozyumda, gıda, enerji, çimento, otomotiv, finans, servis sektörlerinden ve sivil toplum örgütlerinden 17 konuşmacı da sunum yaptı. Katılımcılar, kayıt dışı ekonominin sürdürülebilir üretimde ciddi tehdit oluşturduğu, öz kaynak kullanımı kadar öz teknoloji geliştirmenin zorunlu olduğu konusunda hem fikir oldu.