Danimarka İle Gaziantep Sanayicisini Buluşturacak
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’i makamında ziyaret eden Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Ruben Madsen, “Sanayi kente Gaziantep’e bir dahaki gelişimde işadamlarımız ile birlikte geleceğim” dedi.

Türkiye’nin ve dolaysıyla Gaziantep’in gelişen bir bölge olduğunu vurgulayan Madsen, “Çok güçlü bir ekonomisi ve sanayisi var. İkinci gelişimde yanımda Danimarkalı işadamları ile birlikte geleceğim. Her iki ülkenin işadamları ve sanayicilerinin ilişkilerini arttırmayı sağlayacağım. İki ülkenin daha yakın ilişkiler kurmasına yardımcı olacağım” şeklinde konuştu.
3 hafta önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Danimarka’ya bir dizi ziyarette bulunduğunu da anımsatan Büyükelçi Madsen, “Her iki ülkenin başbakanları 2016 yılından önce aramızdaki ticaret oranın yüzde 50 oranında arttırılması yönünde karar verdilerdi. Ben de eminim ki bu karar artarak devam edecek. Şimdi bu konuların detaylarını görüşerek bu bölge ve Gaziantep ile ticari ve ekonomik ilişkilerimizi arttırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ise, bu ziyarettin her iki ülke arasında dostluğa ve ticarete katkı sağlayacağını ifade etti.
Avrupa’nın birçok ülkesinde kardeş şehirlerinin bulunduğunu, ancak Danimarka ile hiç kardeş şehirlerinin olmadığını aktaran Güzelbey, “Belki bugün Danimarka ile de bir kardeş şehir olma konusunu konuşacağız. Büyükelçiye Gaziantep ile ilgili bir takım bilgiler vereceğiz” Danimarka Büyükelçisi Ruben Madsen’e Gaziantep’i tanıtan bir sunum yapan Güzelbey, daha sonra Büyükelçi'ye Gaziantep’e has bir bakır işlemeli tabak hediye etti .
