Kınalı Kuzular, İzleyenleri Gözyaşlarına Boğdu

Ünlü Sanatçı Ahmet Yenilmez, yazdığı 'Kınalı Kuzular' isimli oyunu, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)'nde sahneledi.

Burdur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından MAKÜ Konferans Salonu'nda sergilenen tiyatro gösterimine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Sanatçı Ahmet Yenilmez tarafından yazılan ve Anadolu’dan küçük yaştaki çocukların Çanakkale Savaşı’nda verdikleri kahramanca mücadeleyi anlatan ‘Kınalı Kuzular’ adlı tiyatro oyunu, Çanakkale Savaşı türküleriyle başladı.

Oyunun, geleneksel Türk tiyatrosunun meddah tarzında bir oyun olduğunu belirten Yenilmez, "Meddahlık, UNESCO tarafından insanlığın somut olmayan kültürel mirası listesine alınmış bir sanat dalımız ve maalesef yaşatılmıyor. Onun örneklerinden birisini sunacağız. Oyunumuzu, Çanakkale savaşı ile ilgili iki hikaye ile bağlayacağız. Daha önce Burdur'a, Mehmet Akif'in ‘Safahat’ isimli piyesiyle gelmiştim, şimdi de Kınalı Kuzular'ı sergilemek için geldik." dedi.

Solunu dolduran yaklaşık bin kişi, sergilenen oyunu sonuna kadar izledi. Alkışlarla biten oyun sonunda oyuncu Yenilmez’e, çiçek ve anmalık verildi.