AK Parti Aydın Milletvekili Kılınç Üreticinin Yüreğine Su Serpti

Ak Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Ağustos ayına kalma ihtimali ile üreticileri sıkıntıya sokan destekleme primlerinin Haziran ayında dağıtılacağını söyleyerek üreticilerin yüreklerine su serpti.

AK Parti Aydın Milletvekili Kılınç Üreticinin Yüreğine Su Serpti
Ak Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, pamuk destekleme primlerinin haziran ayı içersinde ödenmesi için Bakanlık Müsteşarından söz aldıklarını söyledi.

Toplantıda Aydın Ziraat Odaları Başkanları, çiftçinin en çok tarlaya inerken paraya ihtiyacı olduğunu dişle getirerek, Ağustos ayına kalma ihtimali konuşulan prim ödemelerin öne çekilmesini istediler.

Pamuk Üreticilerinin pirimle ilgili sıkıntılarının kendilerine ulaşmasının ardından Ak Part Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş ve Mehmet Erdem ile birlikte Bakanlık Müsteşarını ziyaret ettiklerini söyleyen Kılınç; “Daha önceki pirim ödemesi uygulamalarında rekolte baz alındığından uygulamada çarpıklıklar ortaya çıkmış. Üreticinin beyanı ile rekolte arasında % 20’lere varan farklıklar olduğu tespit edilmiş. Yeni uygulamada üreticimizin beyanı parsel bazında Göktürk-2 uydusu ile yerinden kontrol edilecek. Mayıs ayı içerisinde verilerin yüklenmesi ile pamuk primlerinin haziran ayı sonlarında ödenmesinin sözünü aldık” dedi.

Toplantıya katılan ziraat odası başkanları prim dışında yaşadıkları sıkıntıları da milletvekili Kılınç ile paylaştılar. Toplantıya katılan başta ev sahibi Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ,Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı olmak üzere diğer oda başkanları milletvekili Ali Gültekin Kılınç’a aralarında bulunmasından dolayı teşekkür ettiler.

Söke’deki Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Aydın İl Tarım Müdürü Salih Köksal da katılarak, toplantıda yaptığı açıklamalarla katkıda bulundu .
Kaynak: İHA