Matematik Öğretmeninin Oyunu, Hem Eğlendiriyor Hem De Bilgileri Pekiştiriyor

Amasya’nın Merzifon ilçesinde Engür Bircan isimli matematik öğretmeni kendi geliştirdiği 'Kim Biliyor?' adı altında çeşitli oyunlar ile öğrencilerin bilgileri tekrarlamalarını sağlıyor.

Matematik Öğretmeninin Oyunu, Hem Eğlendiriyor Hem De Bilgileri Pekiştiriyor
Geliştirdiği oyun sayesinde çocukların bilişsel, dilsel, duygusal ve sosyal yönden geliştiğini ifade eden Bircan, "Öğrenciler bu sayede oyun ihtiyaçlarını karşılarken, aynı zamanda kendilerine olan güven duygularını da geliştiriyor." dedi.

Mehmet Çelebi İlkokulu’nda düzenlenen tanıtım programında proje hakkında bilgiler veren Bircan, "Hazırladığımız bu oyun 7–13 yaş arası çocuklara hitap etmektedir. Proje okullarda öğretmen ve öğrencilerle, evde ise velilerle uygulanıyor. Kim biliyor adını verdiğimiz bu oyunu, okullarda serbest zaman etkinlikleri, zekâ oyunları ve oyun-spor derslerine katkı sağlamak için hazırladım.
Evde ailece öğrencinin annesi ve babasıyla kaliteli zaman geçirmesi için, boş vakitlerinde akran gruplarıyla hem eğlenmesi hem de öğrenmesi için tasarladım. Çocuklar, boş vakitlerinde televizyon izlemeyi, bilgisayar oyunlarıyla oynamayı tercih etmektedirler. Televizyon ve bilgisayar, çocuğun hem oyun zamanını hem de oyun çeşitlerini azaltmaktadır. Hazırlanan bu eğitim oyunu ile çocuklar, arkadaş gruplarıyla ve ailesiyle kaliteli zaman geçirmeye başladılar. Çocuklar bu uygulama ile birlikte düşünme, bilme, algılama, tanıma, soyutlama, gruplama, kavram geliştirme, hatırlama, akıl yürütme, akılda tutma, dikkatini yoğunlaştırma, problem çözme, yaratıcılık gibi pek çok becerisinin gelişmesini sağlamıştır. Bu proje Türkiye’deki dört üniversitede uygulanıyor." şeklinde konuştu.