Çiftçiye Yüzde 50 Hibeli Fidan Desteği

Bingöl’ün Solhan ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Seyithan Özgür, ceviz, kiraz, elma ve çilek gibi meyveler için kapama meyve bahçesi başvurularının başladığını söyledi.

Çiftçiye Yüzde 50 Hibeli Fidan Desteği
Solhan’ın ikliminin meyve yetiştiriciliği için uygun olduğunu belirten Özgür, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Özel İdare Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü Kapama Meyve Bahçesi Projesi’nin ceviz için en az 5 dekar, elma ve kiraz için 4 dekar tapulu arazisi olan çiftçilerin tapularını getirmek suretiyle kapama meyve bahçesi kurulumunun gerçekleştirileceğini kaydetti.

Çiftçilerin bahçe kurulumunun çok cüzi bir miktara mal olacağını belirten Özgür, “Bingöl İli Kapama Çilek Bahçesi Tesisi Projesi kapsamında başvuru sahipleri çilek bahçesi tesis etmek için en az 1 dekarlık tapu ve kimlik fotokopisi ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir. Gerekli işlemleri yapıp teknik elemanlar tarafından onaylanan bahçeler için malç malzemesi (siyah naylon) ve çilek fideleri çiftçiye verilecektir. Malç malzemesinin tarlaya döşenmesi ve çilek fidelerinin dikim işi çiftçiler tarafından yapılacaktır ve müdürlüğümüz tarafından teknik destek verilecektir. Ayrıca damlama sulama sistemini kendileri kurmaları halinde çilek fidesi ve naylonu bedava verilecektir. Fidan talebi olan, kapama meyve bahçesi ve çilek bahçesi kurmak isteyen çiftçilerimizin en kısa zamanda İlçe Müdürlüğümüze gelerek taleplerini bildirmeleri gerekmektedir” dedi.

Kaynak: İHA