Milletvekili Ünal’dan ‘kadınlar Günü’ Açıklaması

AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, “AK Parti döneminde kadınların önündeki engeller de bir bir kalkmaya başlamıştır” dedi.

Milletvekili Ünal’dan ‘kadınlar Günü’ Açıklaması
Milletvekili Ünal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, 12 Eylül 2010 referandumunda kabul edilen değişiklikle kadınlara pozitif ayrımcılık getirerek ve bu açıdan bir ilke imza atıldığını söyledi.

Ünal, “11 yıllık AK Parti iktidarı döneminde, Türkiye’de bütün kesimlerin olduğu gibi kadın haklarının da en ileri düzeyde hayata geçirilmeye başlandığı, Türk kadını için artık AB standartlarının tam anlamıyla yakalanma iradesinin gösterildiği bir dönem olmuştur. AK Parti iktidarı döneminde kadın hakları alanında kaydedilen en önemli gelişmenin de Türk kadının yeniden özgüvenini tesis etmesi öte yandan, Hükümetimizin hayata geçirdiği devrim niteliğindeki reformlarla, Anayasal, yasal ve idari düzenlemelerle birlikte kadınların önündeki engeller de bir bir kalkmaya başlamıştır. Anayasa’da yaptığımız değişiklikle Anayasa’nın 10’uncu Maddesi’ne, ‘Kadın ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür’ ibaresi eklenmiş, 12 Eylül 2010 referandumunda kabul edilen değişiklikle kadınlara pozitif ayrımcılık getirerek ve bu açıdan bir ilke imza atılmıştır. İş Kanunu’nda, Türk Ceza Kanunu’nda, Belediyeler Kanunu’nda yaptığımız değişikliklerle Türk kadının önündeki yasal engelleri tamamen kaldırmanın önünü açtık. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ihdas ettiğimiz ‘Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’ özellikle siyasal katılım noktasında kadınlarımız için önemli bir teşvik sağlamıştır. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün tüm insanlık için barışın, adaletin ve sevginin çoğalmasına vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA