Gürcistan Savunma Bakanı İrakli Alasanya, Ermeni Mevkidaşı Seyran Oganyan İle Görüştü

Gürcistan Savunma Bakanı Irakli Alasanya, Ermeni mevkidaşı Seyran Oganyan ile görüştü.

Başkent Erivan’da gerçekleşen görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan bakanlar, toplantıda ikili ilişkiler, eğitim programları ve bölgesel güvenlik problemleri konularının ele alındığını belirtti.

Alasanya, toplantının verimli ve arkadaşça geçtiğini ifade ederek, Oganyan’a teşekkürlerini sundu.

Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin başkenti Stepanakert’teki havaalanının 28 Eylül’de tekrar faaliyete geçirilmesi üzerine, Azerbaycan’ın buradan yapılacak uçuşları Azerbaycan hava sahasının ihlali olarak değerlendirilerek “Sivil uçak olsa da düşürürüz” tehdidini nasıl yorumladığı sorulan Gürcistan Savunma Bakanı Alasanya, böyle bir düşüncenin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Alasanya, “Bölgesel güvenlik problemlerinin bölgedeki her ülke için önemi olduğunu düşünüyoruz. Mevcut anlaşmazlıkların da karşılıklı diyalog ve barışçıl müzakerelerle çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Gürcistan ile her alanda işbirliğine büyük önem verdiklerini ifade eden Ermenistan Savunma Bakanı Seyran Oganyan ise, bölgesel güvenlik problemlerinin çözümüne iki ülkenin de aynı bakış açısıyla yaklaştığını dile getirerek, sorunların çözümünde barışçıl müzakerelerin desteklendiğini kaydetti.

Ermenistan-Gürcistan orduları arasındaki işbirliğinin yüksek düzeyde olduğunu vurgulayan Oganyan ayrıca, ordu eğitimi, barışı koruma faaliyetleri, silahlı kuvvetlerin geliştirilmesi ve Özel Harekat Güçleri’nin dağ şartlarında eğitilmesi konularının, Gürcistan-Ermenistan savunma işbirliğinin ana maddeleri olacağını belirtti.

İki bakan daha sonra Ermenistan Savunma Bakanı Oganyan’ın, Gürcü mevkidaşı Alasanya adına organize ettiği kısa geçit törenini izledi .
Kaynak: İHA