Vergi Haftası Nedeniyle Kitso Tarafından Yemek Verildi

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) tarafından Vergi Haftası nedeniyle vergi dairesi memurlarına bir yemek verildi.

Vergi Haftası Nedeniyle Kitso Tarafından Yemek Verildi
Söğütlüdere Göl Restarontta verilen yemeğe Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu, Kilis Defterdarı Bayram Yıldız, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, Defterdarlık çalışanları, muhasebeciler ile KİTSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KİTSO Başkanı Mehmet Özçiloğlu, yaptığı konuşmada, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının Son haftası Vergi Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Vergi, devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliridir. Anayasa’nın 73’üncü maddesine göre, herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi vermenin amacı, devlet harcamalarını karşılayarak yol, su, elektrik, sağlık gibi altyapı hizmetlerini sağlayabilmektir” dedi.

Vergi ödemenin en temel ilkelerinden birinin, toplumsal sınıf farkı tanımadan tüm vatandaşların bu görevi yerine getirmesi olduğunu kaydeden Özçiloğlu, “Vergi Devlete kaynak yaratarak, yatırım ve harcamalarını karşılanmasını sağlar. Büyümeye katkıda bulunarak, gelir ve servet paylaşımını düzenler. Devletin sağlamakla yükümlü olduğu sağlık, güvenlik gibi temel hizmetleri ve altyapı hizmetlerinin gerçekleşmesini sağlar. Bu yüzden Verginin toplumun tüm kesimlerince benimsenmesi, vergi bilincinin geliştirilerek gönüllü ödeme alışkanlığının artırılması her geçen gün daha önemli hâle gelmiştir. Verginin sağlıklı ve düzenli bir şekilde toplanabilmesi için vergi sisteminin ekonomiyle uyumlu olması, adalet, eşitlik ve genellik ilkelerine uygun olması gerekmektedir. Bunun için vergi yükü muhtelif gelir gurupları arasında adil olarak dağıtılmalıdır. Hep aynı mükelleflerden daha çok vergi alınması yerine, vergi oranları düşürülerek daha çok mükelleften vergi alınması sağlanması gerekir” dedi.

Özçiloğlu, “Kayıt dışı ekonominin üzerine sistemli bir şekilde gidilmeli ve vergi tabana yayılmalıdır. Vergide güven bunalımı yaratan geçmişe yürüyen vergi kanunları çıkarılmamalı, özellikle vergi uygulamalarının ve oranlarının üretim ve ihracatı olumsuz etkilemesine izin verilmemelidir. Vergi mevzuatı olabildiğince sadeleştirilmeli, vergide adalet tam olarak sağlanmalıdır. Bu gün, yeterince vergi toplanamayınca sürekli olarak dolaylı vergileri artırma yoluna gidilmekte, yani insanlar kazançları nispetinde değil harcamaları üzerinden vergilendirilmektedir. Bu yüzden dünyanın en pahalı benzini kullanır duruma gelmiş bulunmaktayız. Tüketimden vergi almak yerine artık bütün giderlerin kayıtlara işlenebildiği ve gerçek kazanç üzerinden vergi alındığı bir sisteme geçilmelidir. İnşallah bunları hep beraber el ele vererek başaracağız. Bu günümüzün dünden güzel olduğuna ve yarının ise bu günden daha güzel olacağına tüm kalbimle inanıyorum” dedi.

Kilis Defterdarı Bayram Yıldız, Vergi hafta nedeniyle KİTSO tarafından verilen yemeğe ve etkinliklere katılarak destek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA