Bakan Bağış: Başbakanımızın Mahkumiyeti Adalet Şiiriyle Bozuldu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, halkın yazdığı adalet şiiriyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mahkumiyetinin bozulduğunu söyledi.

Bağış, “İstanbulluların seçtiği, İstanbulluların gönlünü kazanmış bir siyasetçi şiir okudu diye bu ülkede hapis yattı. O mahkumiyet de milletin yazdığı adalet şiiriyle bozuldu.” dedi.

Bakan Egemen Bağış, Sultanbeli Belediyesi tarafından düzenlenen 2. İstanbulensis Şiir Festivali açılışına katıldı.

Cemal Reşit Rey tiyatro salonunda gerçekleşen açılışta konuşan Bağış, şiir ile İstanbul’un birbirine küstürüldüğünü söyledi.

Bağış, “Aslında şiir ve İstanbul on yıllar boyunca birbirine küsmüş, küstürülmüştür. Ama bu iki kelime bunun hasretini, acısını çekmiştir. İstanbul’un şiire, şiirin İstanbul'a bakışı hep hüzünlü olmuştur. Ama İstanbul üzerine yazılmış şiirler hep eksik kalmıştır. İstanbul kendi başına bir şiir ve onu anlatmak kolay iş değil. Öyle bir hüzün ki, İstanbulluların seçtiği İstanbulluların gönlünü kazanmış bir siyasetçi şiir okudu diye bu ülkede hapis yattı. O mahkumiyet yine milletin yazdığı adalet şiiriyle bozuldu. İstanbul şiirle, şiir İstanbul’la barıştı.” şeklinde konuştu.

‘AVRUPA, İSTANBULSUZ FAKİR KALIR’

İstanbul’un dünya için ne derece etkili olabileceğine değinen Bağış, İstanbulsuz bir Avrupa'nın fakir kalacağını belirtti.

Bağış, “Biz AB Bakanlığı olarak şuna inanıyoruz. Eğer Avrupa'daki her birey birkaç saatliğine İstanbul'a gelse müzakerelerin önündeki en önemli engel olan ön yargılar yok olur. Türkiye'nin üyeliği birkaç saatte hal olunur. Napolyon, ‘Dünya, tek devlet olsa İstanbul başkent olur.’ demiş. AB’ye üyeliğimizi engelleyenlere bu önemli bir mesajdır. Güneş balçıkla sıvanmaz. İstanbulsuz bir Avrupa fakir kalır.” diye konuştu.

Sultanbeyli belediyesi tarafından düzenlene etkinliğe dünyadan ve Türkiye’den 52 şair katılıyor. Festival kapsamında dereceye giren şairler ödüller verildi.

Şairler açılış programında şiirlerini seslendirdi. Festival, 9 Mart’a kadar devam edecek .