Sokak Sokak Gezerek Jeotermal İçin İmza Topluyor

Aydın’da Vedat Köseoğlu isimli vatandaş jeotermal enerjiyi evinde kullanmak için imza topluyor.

Sokak Sokak Gezerek Jeotermal İçin İmza Topluyor
Sivil toplum kuruluşlarını ve kahvehaneleri gezen Köseoğlu, Almanya’nın Münih kentinin 55 derece ile ısındığını kaydederken, Aydın’ın daha yüksek derecede ısıya sahip olduğunu ancak bu enerjiyi kullanamadığını ifade etti.

PTT’den emekli Vedat Köseoğlu, Aydın Valiliği’ne 14 Şubat’ta bilgi vererek imza toplamaya başladığını söyleyen Köseoğlu, “Bugüne kadar yaklaşık 2 bin imza topladım. İmza toplamak için işyerlerine, kahvelere gidiyorum. Sokakta karşılaştığım insanlardan da imza alıyorum. Jeotermalin meskenler ve kapalı mekanlarda kullanılmasından yanayım. Bir şehri ısıtabilecek enerjimiz var. Evime bu enerjiyi kullanmak istiyorum. Resmi ve özel kuruluşların, halkın jeotermal enerjiye sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

AB’ye uyum sürecinde çıkartılan Birleşmiş Milletler İkiz Yasaları’nda halkın faydasına olan enerjiyi halkın kullanabileceğine işaret eden Köseoğlu, “Özel İdare’ye kaynak aktarılmasıyla bu iş bitmez. Jeotermalin olduğu yerde ucuz elektrik verilebilir. Ancak, Aydın halkı bundan dahi yararlanamıyor. Arap ülkeleri petrol zengini. Halk bizim kullandığımız fiyatın dörtte bir fiyatına petrol kullanıyor. Biz jeotermal zenginiysek neden tüketmiyoruz? Özel İdare’nin yaptığı yanlış. Aydın halkına sorulup da mı bu kuyular satıldı?” ifadelerini kullandı.

“VER JEOTERMALİMİ AL OYUMU” Fransız köylülerinin 1322’de jeotermal enerjiyi keşfedip evlerini ısıttıklarını anlatan Köseoğlu şunları söyledi: “Fransız köylüleri 1800’lü yıllarda bir şehri ısıtmayı başarmış. 1968’de bu enerjiyi keşfeden Çubukdağ ilçemiz ismini Buharkent olarak değiştirdi. Halk o zaman turizmde, tarımda jeotermalden yararlanmayı istiyordu. Ama olmadı. Bugün Denizli- Sarayköy’de evler jeotermal ile ısıtılabiliyor. Sarayköy’ün dibindeki Buharkent bu enerjiden yararlanamıyor. Siyasi partilere seslenmek istiyorum. Yaklaşan seçimlerde ‘ver jeotermalimi al oyumu’ diyorum. Büyükşehir olan Aydın’da eğer, jeotermal enerji ile ilgili projeler üretenler olursa seçim için bir adım önde olacaktır” Köseoğlu, muhtarlıklarda imza listeleri bulunduğunu belirterek, vatandaşların muhtarlıklara giderek imza atabileceğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA