Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çeşitli Kuruluşlarla Kahvaltıda Biraraya Geldi

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Paşafabrikası Kütükevde düzenlenen kahvaltı programında kangal ilçesi ve köy derneklerinin yanı sıra çok sayıda kangallı işadamı, akademisyen ve bürokratlarla bir araya geldi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çeşitli Kuruluşlarla Kahvaltıda Biraraya Geldi
Toplantıya Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, başkan yardımcıları, 4 Eylül Belediyespor Kulüp Başkanı Ahmet Polat, BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş, BBP Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç, BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan, Kangal Çevre Köyleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Buğra ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Deliktaş Aşık Ruhsati Derneği Başkanı Ayhan Darıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yarhisar Köyü Derneği Başkanı Serhat Korkmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kangal BBP İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Bulut, Kangal BBP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Apaydın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Tes-İş Sivas Şube Sekreteri Ömer Yolcu, Te-İş Sivas Şube Teşkilat Sekreteri Yalçın Koçak katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kangal ilçesiyle ilgili anılarından bahsedip, şunları söyledi: “Eskiden beri Kangal beslerim. 1980 öncesi yıllarda Kangal'a çok gittik geldik. Yılanlı çermiğin ötesinde o zaman malum bizim ülkü ocakları vardı. Ben Sivas’ın 1975 ile 1977 dönemlerinin ülkü ocakları başkanıyım. O dönem çok aktif bir şekilde çalıştık, gitmediğimiz ilçemiz yoktu. 80 öncesi dönemde ideolojik ortam biraz keskindi ama bunlar tatlı bir anıydı. Neresi tatlı diyeceksiniz, verdiğimiz mücadele tabi. Solcusu olsun sağcısı olsun verdiğimiz mücadele güzeldi. Şimdi o tür mücadeleyi verecek adamlar pek kalmadı. İdealler neredeyse tükenme noktasına geldi, refleksimiz kalmadı, suda haşlanan kurbağaya benzedik, Allah sonumuzu hayretsin.” Hayatı boyunca Sivas'ın birlik ve beraberlik içinde kalkınması için mücadele ettiğini belirten Başkan Ürgüp, “Benim işim siyaset değil hizmet. Eski dönemde de hizmet ağırlıklı çalışmaya gayret ettik. 20 yıl Ankara'da bulundum. Orada da en külfetli işlerle uğraştık. Yurtlarla, derneklerle uğraştık. Sivas derneklerini bir araya getirdik federasyon oluşturduk, ayrılık gayrılık bitsin diye. Eskiden yoktu bu işler, bu sonradan ortaya çıktı. 70'li yıllarda yapay bir ayrılık oldu. Alevi, Sünni ayrımcılığı yapmak isteyenlerden bahsediyorum. Çok şükür bugün o noktalar aşıldı. Biliyorsunuz 78 ve 93’te 2 tane çok acı olay yaşattılar bize. 78'tekini ben ve arkadaşlarım engelledik. Maalesef biz hep devleti yönetenlerin birtakım hesaplarına, garezine gelmişiz. 1967'de Kayseri’de 40 Sivaslı öldü, Allah rahmet eylesin, Kayserililer de bilerek öldürmedi. Yani adam bu kadar ölü olacağını bilse stada taş yağdırır mı? Kapılar içe açılıyor millet kapılara hücum ediyor. O maçta ben de vardım. 40 kişi vefat etti, Allah rahmet eylesin. Döndük geldik Sivas’a. Böyle bir olayın ardından bu devlet tedbir almaz mı? Kayserilerin dükkânları yağmalandı. Kayserililer gitti, sermaye gitti ve bence Sivas’ın çöküşü 1967'de başladı, ondan sonra gelişmedi. Düşününki 67'de Kayserililer gelip Sivas’ta ticaret yapıyorlar, Çünkü Sivas’ta nüfus yoğunluğu var. İlçeleri kuvvetli, köyleri kuvvetli, merkezi kuvvetli Kayseri’den nüfusumuz daha fazla o zamanlar. Şimdi ise Kayseri'nin merkez nüfusu 1 milyon bizimki 300 bin Üç katı geçmiş durumdalar ” ifadelerini kullandı.

Aşık Ruhsati Derneği Başkanı Ayhan Darıcı ise, “3 yıldır Aşık Ruhsati'yi anma programları yapıyoruz. Ruhsati babanın eserleri isim değiştirilerek başka yerlere gitmiş, bizler bunlara engel oluyoruz. Bundan sonra da bütün değerlerimize el ele vererek sahip çıkacağız. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Ruhsati baba ilk kez şehrin merkezinde ölümünün 100. yılında 2011 ve geçtiğimiz yıl 2012'de anıldı. Ruhsati babanın eserlerini besteleyip söyleyen Kültür Bakanlığı sanatçısı Cengiz Özkan ve diğer sanatçı kardeşlerimiz Ruhsati Baba'nın eserlerini söylemişlerdir. Bundan sonra da inşallah bu anma programları devam edecek. Ben başkanımıza bu desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA