Sedaş İcra Başkanı Güven'in Açıklaması

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, Elektrik Piyasası Kanunu'ndan öncekiler hariç olmak üzere, sayaç değişiminden artık ücret almayacaklarını bildirdi.

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, yeni kanunun yürürlüğe girdiğini belirterek, yasanın enerji dağıtımında bazı değişiklikler sağladığını kaydetti.

On yıllık damga ve muayene süresi dolan elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının periyodik muayenesi için faturalara yansıtılan bedelin artık alınmayacağına dikkati çeken Güven, açıklamasına şöyle devam etti:

''Kanun nedeniyle sayaç mülkiyeti dağıtım şirketine ait olacak. SEDAŞ, yeni yasal düzenlemeye uyacak ve en iyi şekilde bu hükümleri yerine getirmek üzere çalışmalarını planlayacaktır. Enerji Piyasası Kanunu ve yasada EPDK Kurul Kararı ile belirlenecek alt mevzuatın oluşturulması sürecinde, sayaçları artık bedeli mukabili değiştirmeyecektir. Yeni kanunla EPDK tarafından sayaç değişimine ilişkin usul ve esasların belirlendiği bir yönetmelik en kısa sürede yayımlanacak ve sayaç değişimlerinin bedeli yatırım programı kapsamında dağıtım şirketlerince karşılanacaktır.

SEDAŞ, yasa yayımlanmadan değişimini yaptığı sayaçlar hariç olmak üzere, değişimlerde bundan sonra herhangi bir bedel almayacaktır.''

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA