Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Matur'dan Açıklama

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, Sakarya'da amatör küme maçında AA ve TRT muhabirinin taraftarlarca darp edilmesine ilişkin, ''Gazeteci arkadaşlarımıza sadece görevlerini yapıyor olmanın bedeli bu şekilde ödetilmek istenmektedir'' dedi.

Matur, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaynarcaspor-Arifiye Kalaycıspor karşılaşmasında, Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut ve TRT Muhabiri İlhan Çakır'ın yaralanmasına neden olan saldırıyı şiddetle kınadıklarını anlattı.

Yaşanan olayın ilk olmadığına dikkati çeken Matur, ''Futbolun kardeşlik ruhunu bilmeyen ve benimsemeyen tiplerin yönetimindeki Sakarya'daki amatör futbol, benzer olaylarla sürekli yara almaktadır. Gerekli önlemler alınmadan sahaya sürülen takımlar arasında yaşanan futbol dışı olayları görüntülemeye çalışan gazeteci arkadaşlarımıza sadece görevlerini yapıyor olmanın bedeli bu şekilde ödetilmek istenmektedir'' diye konuştu.

Matur, futbolda yaşanan şiddetin Son bulunması temennisinde bulunarak, ''Futbolda şiddeti Sonlandıracak önlemler alın. Her maçta gazetecileri taraftarların önüne atarak kendi başarısızlıklarını gizlemeyin. Gazetecilerin futbolun güzelliklerini gazetelerine, televizyonlarına yansıtmak için orada bulunduğunu unutmayın. Gazeteciler, o sahaların misafirleridir. Misafirlerinize sahip çıkıp ve şiddetten koruyun'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Mehmet Özcan

Yayıncı: Atakan Çelik
Kaynak: AA