Kdz. Ereğli’nin Sorunları Masaya Yatırıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Kdz.

Kdz. Ereğli’nin Sorunları Masaya Yatırıldı
Ereğli Kent Konseyi ve Kdz. Ereğlililer Derneği'nin öncülüğü ve Zonguldak Platformu'nun katılımıyla ilçenin sorunlarının ele alındığı bir toplantı düzenlendi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıya Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, Zonguldak Baro Başkanı Kerem Ethem, Muhtarlar Derneği Başkanı ve Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Derneği Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas, Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, Ereğlililer Derneği Başkanı, Noyan Keskin, Ereğli Kent Konseyi Başkanı Nalan Selvi Köseoğlu, Konsey Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri, meslek odası yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kdz. Ereğli Kent Konseyi Başkanı Nalan Köseoğlu Selvi, Karabük ve Ereğli Demirçelik fabrikalarının kuruluşuyla bölgenin bir sanayi bölgesi kimliği kazandığını belirterek, Bu sanayi bölgesinin Karabük'ün il olmasıyla coğrafi bir daralma yaşadığını söyledi.

Selvi, Mart ayı toplantısını Kdz. Ereğli’de gerçekleştiren Zonguldak Platformu'nun bir araya getirdiği toplantıda yaptığı konuşmada coğrafi daralmanın ekonomik olarak Ereğli'nin yükünü artırdığını belirterek, “2008 yılından beri de global krizin yanı sıra kendi iç sorunlarıyla boğuşur oldu. Krizi derinleştiren bir faktörde şüphesiz yatırımların bölgeye gelmemesi olmuştur. Erdemir'de yaşanan özelleştirme süreci ve ücretlerin belirli bir seviyeye çekilmesi, esnafın bundan etkilenmesi, piyasadaki arz-talep dengesinin değişmesi, para döngüsünün minimuma inmesi, tüm Ereğli'yi etkiler duruma geldi” dedi.

Kdz. Ereğlililer Derneği Başkanı Noyan Keskin'de platformun Ereğli'de toplanmasından ve sorunların çözümü için bir araya gelinmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Toplantıda Ereğli'nin ve Zonguldak'ın sorunlarına ilişkin çeşitli görüşler ortaya atıldı. Zonguldak Platformu Sözcüsü ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav da yaptığı konuşmada platformun amacı ve neden Ereğli'de toplandığı konusunda bilgiler verirken Zonguldak platformunun özelliği ve neden Ereğli’de yapıldığına dair açıklamalarda bulunurken Ereğli Kent Konseyi ve Ereğliler Derneği tarafından davet edildiğini sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA