Başbakan Erdoğan'dan akil insanlarla ilgili ayrıntılı bilgi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akil insanlarla ilgili ilk kez ayrıntılı bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan'dan akil insanlarla ilgili ayrıntılı bilgi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN Türk'te canlı olarak yayınlanan 'Başbakan ile Özel ' programında gazeteciler Taha Akyol, Enis Berberoğlu, Hande Fırat ve Hakan Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Özel açıklamalarda bulunan Erdoğan, akil insanlarla ilgili ilk kez ayrıntılı bilgi verdi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

'AKİL İNSANLAR KADROSU 7 BÖLGEDEN'
Akil insanlar süreci devam ediyor. Sürpriz isimler olabilir, görüşeceğiz kabul ederlerse yapacağız. 7 bölgeden oluşan akil insanlar kadromuz oluşacak. Bunların bütün gayreti toplumsal algıyı geliştirmek.

'BAŞKANLARLA BİREBİR MUHATAP OLACAĞIM '
Bu 7 kişi içinde bir başkan bir sekretarya 4 kişi de yedi kişilik heyetin üyesi olacak. Başkanlarla birebir muhatap olacağım. 1 ayda neticeye varacağız. Yaptığımız hazırlıklar var. Biz bu çerçeveyi kendilerine takdim edeceğiz. Masraflarını da biz karşılayacağız. Süratli bir süreç olsun istiyoruz.

SENİN TERÖRİSTİN KÖTÜ BENİMKİSİ İYİ YAKLAŞIMI YANLIŞ

Akil adamların toplumsal algıyı geliştirmek amacıyla oluşturulduğunu belirten Erdoğan, 'Eğer bu algıyı olumlu anlamda geliştiremezsek neticeyi alamayız. İşte vur de vuralım öl de ölelim gibi. Bizim bunları düzeltmemiz lazım. Biz bir taraftan vuran öldürenleri silahı bırak noktasına sevk ederken bunlarda vakti gelince gereken yapılır demek senin teröristin kötü benimkisi iyi ki bu çok yanlış bir yaklaşım. ' diyerek Bahçeli'nin Bursa mitingindeki çıkışını da eleştirdi.