Yeniköy'de Köy Kitaplığı Oluşturuldu

Darende ilçesine bağlı Yeniköy'de oluşturulan köy kitaplığının açılışı yapıldı.

Kaymakam Mehmet Aktaş, Darende Kaymakamlığı ve ilçedeki Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi tarafından, 500 kişinin ikamet ettiği Yeniköy'de, bir vatandaşın kullanılmayan evinde kurulan kitaplığının açılışında, insanların çevresiyle, kitapların rehberliğinde bilgi dağarcığını genişleterek, sağlıklı bir iletişim kurabileceğini belirtti.

Herkesin kütüphaneler ve kitaplarla olan ilişkisini gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Aktaş, ''Hepimizin öğrenmeye, bilmeye ve daha çok bilgiyi kavramaya ihtiyacımız var. Dünya değişip gelişiyor. İnsan yaşamı öğrenmeye bağlı ilerleme gösterdiği için okumak en büyük yardımcımız ve rehberimizdir'' dedi.

Sadrazam Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi Müdürü Nevim Eryılmaz Doğan da insanların televizyon, internet ve telefonla konuşmaya daha çok vakit ayırdığını belirterek, ''Maalesef kitap okumaya vakit ayırmıyoruz. Oysa kitap okumak beyin ve kişisel gelişime yardımcı oluyor. Okuyan, gelişen, özgür ve mutlu bireylerin olduğu bir Türkiye'de yaşamak için kitaplarla olan bağımızı kurmaya başlamalıyız'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi.

Köy kitaplığında, 500 kitap bulunuyor. Kitaplığın bir süre sonra yapımı tamamlanacak köy konağına taşınacağı öğrenildi.

Açılışa Kaymakam Aktaş'ın eşi Selen Aktaş, daire amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA