Suriyeli İmamlar Müftü Gökce'yi Zayaret Etti

Adana’nın merkez Sarıçam ilçesindeki çadırkentte kalan Suriyeli 15 din görevlisi, İl Müftüsü Arif Gökce’yi ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Gökce, konuk imamları, ‘Kendi Medine’nize, kendi şehrinize hoş geldiniz” diye karşıladı. “İslam bizi kardeş yaptı, biz, Mekke’den Medine’ye giden Muhacir ve Ensar’ın durumunu bilen insanlarız.” diyen Müftü Gökce, Allah’ın, kainatı halden hale, devirden devire, şarttan şarta sürüklediğine dikkat çekti. Çadırkentte din hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesinde Suriyeli imamların katkısının büyük olduğunu belirten Gökce, “Bugün Ensar ve Muhacir’in halleriyle hallendik. Bugün size, yarın bize. Burada bulunmanız, bir boyun büküklüğüne ve ezikliğe sebebiyet vermemeli. Üzülmesi gereken varsa, katkı sunamadığımızdan dolayı bizler olmalıyız. Suriyeli hocalarımızın, bulundukları çadırlardaki din hizmetini bizlerden çok daha iyi yürüteceklerine inancım tamdır. Hizmet olarak bize düşen bir şey varsa onları karşılamada üzerimize düşeni yapacağız. İnşallah en kısa zamanda anayurdunuza dönersiniz.” dedi.

Müftülüğün kendilerine sunduğu din hizmetlerinden dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Suriyeli imamlar, daha güzel hizmet verebilmek için ihtiyaç duyulan Riyâzus Sâlihîn, Siyer-i Nebi, Kur’an-ı Kerim ve Şafii ilmihali gibi kaynak kitaplar hususunda müftülükten yardım istedi. Ziyaret sonunda misafirlere çeşitli hediyeler takdim edildi.