Roma Tiyatrosu yürüyüşü yapıldı

Ankara'daki Başkent Dayanışması üyeleri, Dünya Tiyatrolar Günü'nde 2050 yıllık Roma Tiyatrosu'na yürüyerek, basın açıklaması yaptı.

Roma Tiyatrosu yürüyüşü yapıldı
Başkent Dayanışması- Ben Ankara Bileşenleri, Dünya Tiyatrolar Günü'nde Roma Tiyatrosu'na yürüyüş düzenledi. Ulus Heykel'de buluşan kalabalık, heykelin önünden hareketle Hisar Caddesi'nden geçerek, Roma Tiyatrosu kalıntılarına ulaştı.

Ethos Ankara Uluslararası Tiyatro Festivali de Başkent Dayanışması ile birlikte yürüyüşe katıldı. Basın açıklaması okuyan Pembe Kurbağa Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Ali Nihat Yavşan, 'Tiyatro sahneleri kapatılıyor, tiyatroların repertuvarları daraltılıyor, oyunlar kaldırılıyor. Tiyatroları seyircisiz bırakmak için çaba harcanıyor. Kısacası tiyatro ve yaşam alanlarımız kültürümüz yok edilmek isteniyor. ' diye sitem etti.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan da '2050 yıllık antik Roma tiyatrosu bizim için çok önemli, bu tarihi alandaki otoparkların hemen kaldırılarak alan güvenliğinin sağlanması, kazı ve restorasyon sürecinin titizlikle yürütülerek tiyatronun kente kazandırılmasını önemsiyoruz. ' şeklinde konuştu.


Şair Mehmet Özer ise antik tiyatronun sahnesinde, şiir okuyarak tiyatro gününü kutladı.

'Yaşasın Tiyatro ' ve 'Ben Ankara Kaynağı'na Yürüyor Roma Tiyatrosu'na Sahip Çıkıyor '
yazılı pankart taşıyan kalabalık, daha sonra dağıldı.