Otistik Çocukların Fırçalarından Çıkan Eserler Ressamları Aratmadı

Otistik öğrenciler ile İzmirli gönüllü aileler işbirliği ile "Ufkun Ötesi" başlıklı resim sergisi düzenlendi.

Otistik Çocukların Fırçalarından Çıkan Eserler Ressamları Aratmadı
Sergide görücüye çıkan eserler,usta ressamları aratmadı. Kadın Meclis Üyeleri Derneği'nin (KAMED) öncülüğünde düzenlenen “Yağmur Çocuklar” etkinlikleri kapsamında, Moris Bencuya Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde eğitim gören çocuklar ve gönüllü ailelerin eşliğinde yaptıkları resimler beğeniye sunuldu. Birinci Kordon'da oluşturulan pano ile sergilenen resimler, usta ressamların fırçalarını aratmadı. “Yağmur çocuklar” etkinliklerinin üçüncüsünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen KAMED Başkanı Ayşe Akın, amaçlarının otizme dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Akın; “Çalışmamızın bir hedefi vardı: Otizme dikkat çekmek, otistik çocukların eğitim ve tedavilerine yardımcı olmak, içe kapanık yaşayan yavrularımıza destek verildiğinde olağanüstü becerilerini sergilemek. İnanarak yola çıktık, hemen her kesimden ilgi, destek gördük. Çünkü otizmin ne kadar yaygın olduğunu ancak buna karşın değişik nedenlerle gereken ilginin verilmediğini görüyoruz.Bu güç ve moralle ilerliyoruz. Programladığımız gibi sosyal projemiz, önümüzdeki aylarda değişik şölenlerle devam edecek” dedi.

10 Nisan 2013 Çarşamba gününe kadar ziyaretçi ağırlayacak olan sergi Reyhan Abacıoğlu, İsmail Acar, Haldün Acara, Ali Açıkalın, Aysın Akay, Nilgün Altıntığ, Hatice Aydoğan, Melih Balcıoğlu, Yasemin Bayık, Sevinç Bayraktar, Sabit Baytan, Faize Bostan, Selma Destanoğlu, Mahmut Durmuş, Müşerref Durmuş, Gülsen Gürer, Mualla Gürle, Nur Hilal Harsa, Bedri Karayağmurlar, Nilgün Kılınçaslan, Mehlika Korol, Leman Kömürcü, Nilgün Köseoğlu, Faden Suzan Kudsioğlu, Soner Göksay, Gülçin Günaydın, Emine Özdemir, Serpil Özsalman, Ertuğrul Saraç, Gülperin Sertdemir, Dilek Topaç, Seba Uğurtan, Cemal Varol, Aysen Yılmaz'ın eserleri yer alıyor .
Kaynak: İHA