Buca’da Filistin Halkının Çektiği Acılar Sahnelendi

Dünya Tiyatro Haftası etkinlikleri kapsamında Buca’da sergilenen oyunda, Filistin halkının çektiği acılar sahnelendi.

Buca’da Filistin Halkının Çektiği Acılar Sahnelendi
Başrollerini sinema ve tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü’nün yer aldığı “İntifada” isimli tek perdelik tiyatro oyunu, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi konferans salonunda ücretsiz olarak Bucalılarla buluştu.

Dünya Tiyatro Haftası açılışında “İntifada” isimli oyun ile İsrail’in Filistin halkına yaşattığı yürek yakan bir öykü gözler önüne serildi. Usta sanatçı Turgay Tanülkü’nün performansıyla süslenen tiyatro oyununda İsrail baskısı altında yaşayan üç Filistinli erkek kardeş arasında geçen trajik bir olay yakın geçmişte yaşanmış olan acılara ışık tutuyor. Savaşın gerçek yüzünün anlatıldığı oyunda kardeşlik bağlarının koptuğu, insanların nefret ve şiddet kullanarak birbirlerinden uzaklaştırmasıyla savaşın insanlar üzerinde ki etkisi anlatılıyor.

Oyun içersinde duygu anlar yaşayan oyuncu Turgay Tanülkü oyun sonunda kendisi adına Buca’nın önemini ve hayata dair fikirlerini yansıttı. Tanülkü, gençlere seslenerek, “Buca benim için çok özel bir yerdir. Ülkemin duyarlı insanlarının yaşadığı bir yerdir. Bu sahneye çıkan amatör ve ya profesyonel herkes sanatçıdır benim gönlümde. Ben 60 yaşında bir sanatçı olarak sizlerden ve torunlarınızdan özür dilemesi gereken bir yaş gurubuyum. izler çok güzel mirasları Köy Enstütüleri’nde hocalarımız sayesinde aldık ama sizlere devredemedik. İkincisi biz sanatçılar zeytin ağacıyız ve her bir yaprağımız bu dünyaya ve ülkeye barış getirsin istiyorum. Gençlere emanettir ve gençler bizi yargılasın. İşte o zaman biz mutlu oluruz” diye konuştu.

Katılımcılardan büyük alkış toplayan gecenin sonunda Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı ve Kültür Müdürü Sakine Akyüz, sinema ve tiyatro sanatçısı Turgay Tanülkü’ye ekibine çiçek taktim etti. Çiçeğin ardından söz alan Başkan Ercan Tatı değerli sanatçıların değerli Buca’da her zaman sahne almaya devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA