Belediye, İşçilerle Toplu Sözleşme İmzaladı

Kastamonu Belediye Başkanlığı ile belediye bünyesinde çalışan 160 işçiyi temsil eden Belediye-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılarak taraflarca toplu sözleşme imzalandı.

Belediye, İşçilerle Toplu Sözleşme İmzaladı
Belediye Başkanlığı ile TÜRK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Belediye-İş Sendikası’nın Ankara Çevre Belediyeler Şubesi Başkanı Mehmet Güngören ve Kastamonu Belediyesi’ndeki sendika temsilcileri arasında devam eden görüşmeler sonucunda 2 yıllık dönemi kapsayan toplu sözleşme imzalandı. 1 Mart 2013 tarihinden geçerli olmak üzere, birinci yıl yaklaşık yüzde 20, ikinci yıl da ilave yüzde 10’luk artışla işçi maaşlarında yüzde 30 civarında iyileştirmenin yapıldığı sözleşmenin imza töreninde hem işveren, hem de işçi temsilcilerinin memnun olduğu gözlemlendi.

Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Belediye Başkanlığı olarak belediyede çalışan tüm personellere mutlu ve huzurlu bir iş ortamı sağlamaya ve çalışanların haklarını gözetmeye önem verdiklerini söyledi.

“Belediyemizin başarılarında, mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışan ve her türlü fedakarlığı yapan personellerimizin payı büyüktür” diyen Başkan Vekili Yavuz, yeni toplu sözleşmede işçilere en iyi imkanları sunmak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Yürüttükleri toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde hem işveren, hem de işçi kesimini mağdur etmeyecek şekilde ortak bir noktada buluştuklarını bildiren Başkan Vekili Yavuz, işçilerle yaptıkları toplu sözleşmenin her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi .
Kaynak: İHA