Erciyes’te Kar Yağarken Bile Pistler Ezilerek Sezon Uzatıldı

Kayseri Erciyes’te kayak sezonunun nisan ayının ikinci haftasına kadar sürmesi bekleniyor.

Sezonun geçen seneye göre 1 hafta uzadığını belirten Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Cıngı, bu sene yağış devam ederken bile pistlerdeki karı ezdiklerini ve karın tipiyle uçmasını engellediklerini açıkladı.

Havalar, hafta başından itibaren ısınmaya başladı.

Ancak toz karıyla ünlü Erciyes’te kayak sezonu hala devam ediyor. Özellikle hafta sonları Tekir ve Hacılar kapılarında yoğunluk yaşanıyor. Dağda kar kalınlığı bugün itibariyle 1 metre 60 santim. Kayak sezonunun, geçtiğimiz seneye oranla bu sene daha uzun sürmesi bekleniyor. Geçen sene sezon, pistlerde kar kalmadığı için nisan ayının ilk haftasında sona ermişti. Bu kış daha düşük yağış olması dikkate alınarak süreci uzatmak için bazı çalışmalar yapıldı. Tipiyle birlikte pistlerdeki kar kaybı engellendi. Bunu için de daha sık kar ezme işlemi yapıldı. Hatta kar yağarken bile pistler ezilerek karın uçması engellendi. Bu çalışma, daha fazla karın pistlerde kalmasını sağladı. Halen Tekir ve Hacılar kapılarındaki pistlerde kayak yapıldığını belirten Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Cıngı, sezonun 15 Nisan tarihine kadar sürmesini beklediklerini söyledi.

Erciyes’in önemli bir turizm merkezi haline geldiğini kaydeden Cıngı, Erciyes Mastır Planı çerçevesinde dağda yapılacak yatırımların bir kısının tamamlandığını bir kısmın da devam ettiğini söyledi.

Toplam 275 milyon Euro’yu bulan yatırımların 120 milyon Euroluk kısmını harcadıklarını belirten Cıngı, kongre merkezi ve futbol sahaları ile bazı sosyal tesis yatırımlarının da önümüzdeki dönemde bitirileceğini anlattı. Dağdaki tek sıkıntının konaklama olduğunu ifade eden Cıngı, “Erciyes’in bugün bile Alpler’deki kayak merkezlerinden bir farkı kalmadı. Sadece konaklama problemimiz devam ediyor. Özel sektör tarafından yerleri satın alınan 21 otelin 2 yıl içinde yapılarak hizmete girmesiyle bu sorun da ortadan kalkacak." dedi.

Cıngı, 15 Nisan’a kadar kayakseverleri Erciyes’te kaymaya davet etti.