Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Orta Afrika Cumhuriyeti' Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde bir süredir devam eden ve yakından izlenen istikrarsızlık ortamında tarafların, sivil halkın güvenliğine özen göstermelerinin ve itidalli davranmalarının beklendiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ülkede çatışma ortamının yerini ulusal uzlaşı ve istikrara bırakması, bu bağlamda taraflar arasında ocak ayında Librevil'de varılan mutabakatın hayata geçirilmesi, ülkenin en kısa sürede birlik ve bütünlük içinde barış ve huzur ortamına kavuşmasının içten temenni edildiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'nin, BM, Afrika Birliği ve Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu bünyesinde yürütülen uluslararası çabaları desteklemeyi, Afrika ülkeleriyle ikili ve çok taraflı işbirliği faaliyetlerine verdiği önem çerçevesinde Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki gelişmeleri izlemeyi sürdüreceği ifade edildi.

Türkiye'nin Orta Afrika Cumhuriyeti'ne siyasi ve ekonomik alanlardaki güçlü desteğini sürdüreceği de vurgulanan açıklamada, durumları yakından izlenen bu ülkedeki Türk vatandaşlarıyla temas halinde olunduğu kaydedildi.

Kaynak: AA