Vali İle Kaymakam Türkgözü Sınır Kapısına El Attı

Yıllardan beri Türkiye’nin Orta Asya’ya açılan kapısı olarak hizmet veren Posof Türkgözü sınır kapısı nihayet programa alındı.

Vali İle Kaymakam Türkgözü Sınır Kapısına El Attı
Uzun yıllar kulübelerde hizmet veren görevliler Ardahan eski valisi Mustafa Tekmen tarafından bazı düzenlemeler yapılarak binalarına taşındı ama yapılan binalar yeterli olmadığı için eksikler tamamlanamadı.

Çevre düzenlemesinin olmadığı, sahanın çamur deryası olan, kapıdan geçenlerin bir bardak çay içeceği yeri dahi olmayan, ot ve saman ithalatının yapılmasına rağmen X-RAY cihazının olmadığı ve hatta mevcut kantarın dahi kış aylarında donduğu için tüp yakılarak ısıtıldığı Posof Türkgözü sınır kapısına yeni düzenlemelerin hemen yapılması için harekete geçildi.

Ardahan’ın Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun talimatıyla Posof ilçe kaymakamı İbrahim Halil Şivgan harekete geçerek gümrük sahasında incelemelerde bulundu. Önce Gümrük çalışan amir ve yetkililerle beraber yenilen yemekten sonra Kaymakam Şivganpersonele kısa bir hitapta bulunarak, sınır kapılarının ülkenin aynası olduğunu, çalışanların tavır ve hareketlerinin çok önemli olduğunu, bu nedenle daima güler yüzlü olmaları gerektiğini belirtti.

Gümrük sahasını Gümrük Müdürü Erdinç Göksel ile beraber gezen kaymakam İbrahim Halil Şivgan diğer yetkililerden de bilgiler aldıktan sonra yaptığı açıklamada Mayıs ayına kadar peron sistemine geçileceğini, çevre düzenlemelerinin tamamlanarak personel eksikliğinin giderilerek 24 saat hizmet verileceği müjdesini verdi.

Alınan bilgilere göre 2012 yılında giriş yapan yolcu sayısı 92 bin 535 olurken çıkış yapan yolcu sayısı ise 101 bin 30 olarak belirtildi. Aynı tarihlerde ki insan geçişleri ise şöyle: Giriş yapan araç sayısı 38 bin 498, çıkış yapan araç ise 43 bin 175 olarak belirtildi. 24.03.2012 ve 24.03.2013 tarihleri arasında ki giriş yapan yolcu sayısı 101 bin 240, çıkış yapan ise 109 bin 707 olarak bildirildi.

Kaynak: İHA