Putin Brıcs Zirvesi İçin Güney Afrika’da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) zirvesine katılmak üzere Güney Afrika’nın Durban kentine ulaştı.

Zirve çerçevesinde Putin, Güney Afrika lideri Jacob Zuma, Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
Kremlin Danışmanı Yuri Uşakov, Güney Afrika lideri Zuma ile görüşmesinde ikili anlaşmalar imzalanacağını ve ortak bir deklarasyonun açıklanacağını ifade etti.

Putin gün içerisinde Hintli meslektaşı Singh’le görüşecek ve kültürel programlara katılacak.
Putin’in Mursi ile görüşmesinin Çarşamba günü gerçekleşmesi bekleniyor.Rus lider ilk kez bir araya geleceği Mısırlı liderle bölgede yaşanan sorunlar ve iki ülke ortak yatırım programlarını ele alacak.
Güney Afrika ziyareti ile ilgili Itar-Tass’a değerlendirmede bulunan Putin, BRICS ülkelerinin uluslar arası alanda etkisinin artırılması için çalışacaklarını söyledi.

BRICS ülkelerinin, Suriye krizi, İran nükleer programı ve Ortadoğu’da yaşanan sorunlarla ilgili ortak bir deklarasyon yayınlaması bekleniyor.
Liderlerin gündeminde ortak yatırım fonu kurulması, yeni bir uluslar arası derecelendirme kuruluşunun alt yapısının hazırlanması ve ikili ticari ve ekonomik ilişkiler olacak.