İlkokul Öğrencileri, Halk Kütüphanesini Ziyaret Etti

Araban Atatürk İlkokulu öğrencileri ''49. Kütüphaneler Haftası'' etkinlikleri kapsamında halk kütüphanesini ziyaret etti.

Öğretmen ve öğrencilere kütüphane hakkında bilgi veren sorumlu Fazlı Korkmaz, 2012 yılı itibariyle kütüphanenin 179 üyesi bulunduğunu, 10 bin 782 kullanıcı sayısı olduğunu söyledi.

Kütüphanede 8 bin 382 kitap bulunduğunu ve bin 572 kitabın ödünç kitap verildiğini belirten Korkmaz, kitap okumanın önemini vurguladı.

Etkinlik kapsamında kütüphaneye giden öğretmen ve öğrenciler kitap okudu, öğrencilere kalemlik, not defteri, kalem ve silgi hediye edildi.

-Araban Belediyesi'nin çalışmaları-

Araban Belediyesi, ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokaklarda kilitli parke taşı döşüyor.

Çalışmalar kapsamında ilçe merkezindeki mahalleler yeni ve güzel bir görünümüne kavuşuyor.

Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, 29 Mart yerel seçimlerinde ilçe halkına sözünü verdiği hizmetleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

2011 yılında içme suyu isale hattını tamamen yenilediklerini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

''İsale hattının yenilenmesinin ardından 2012 yılında başladığımız kilitli parke taşı döşeme çalışmamızla ilçenin tüm cadde ve sokaklarında 210 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. Kilitli parke taşı döşeme çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Amacımız, ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokaklara kilitli parke taşı döşenmesidir. Kilitli parke taşı döşenmeyen bazı sokaklarımızda toplam 55-60 bin metrekarelik kum ve toprak alanımız kaldı. Aralıksız sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonunda da ilçenin tüm cadde ve sokaklarını kilitli parke taşı döşenmiş temiz cadde ve sokaklar haline getireceğiz.''

Özdemir, TEDAŞ tarafından Dr. Asım Güzelbey Caddesi ve Mehmet Gökçek Mahallesi'nin tamamında, iletim hatlarının yeraltına alınması çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

-Gaziantep'te ''Sağlıklı Çocuk İzlemi ve Aşılar'' konferansı-

Özel Sani Konukoğlu Hastanesi tarafından ''Sağlıklı Çocuk İzlemi ve Aşılar'' konulu halka açık konferans düzenlenecek.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde 30 Mart Cumartesi günü düzenlenecek konferansta, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları Dr. Medeni Asma ve Dr. Çağatay Kabak, ''hastalıklarda erken tanı ve tedavi, aşılardaki gelişmeler, aşıların gerekliliği'' konularında bilgi verecek.

Saat 13.00'te başlayacak konferans, herkese açık olacak.

Muhabir: Mahmut Bazlama - Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA