Bolu Belediye Başkanı Yılmaz'dan Açıklama

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ''Yeni adliye binamız tamamlandığında kentsel gelişim açısından da bu bölgenin gelişimine çok ciddi anlamda katkı sağlayacak'' dedi.

Yılmaz, yeni adliye sarayının yapılacağı alan olan eski terminal binasının bulunduğu arazide bir basın toplantısı düzenledi.

Bolu'da uzun süredir adliye sarayının yeri ile ilgili tartışmalar yaşandığını hatırlatan Yılmaz, ''Bolu'nun çok acil adliye binasına ihtiyacı vardı. Bu konunun çözümü ile ilgili çalışmaları da milletvekillerimiz, il başkanlığımız başkanlığında, ilçe başkanımız, il genel meclis başkanımız ve belediye başkanlığı olarak Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sonuçlanmış olduk'' diye konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in Bolu'ya gerçekleştirdiği ziyarette adliye binasının yapılacağı yeri açıkladığını sözlerine ekleyen Yılmaz, ''Ancak onun anlattıklarının yorumunu iyi yapamadığınız için 'Bakan da geldi ama adliye binasının yeri açıklanmadı' şeklinde algılayanlar olmuştu. Aslında bakana sorduğunuzda yeni bir adliye sarayı için kentsel gelişim, trafik yönü, otopark alanı, zemin etüdü ve güvenlik unsurları göz önünde tutulacak demişti. Bunu derken de yeni yerin tarifini yapmıştı. Yeni adliye binamız tamamlandığında kentsel gelişim açısından da bu bölgenin gelişimine çok ciddi anlamda katkı sağlayacak'' ifadelerini kullandı.

Yeni adliye binasının yapımı için iki farklı alanın gündemde olduğunu belirterek, bu alanlar arasında bir kıyaslama da yapan Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

''Önerilen yerde adliye binasının hemen karşısındaki binaların herhangi birisinde adliyeden ceza evine gelen insanlara tehdit oluşturmak istense bu mümkün mü- diye baktığımızda çok rahatlıkla tehdit oluşturabiliriz. Yani güvenliği sağlamakta zorlanırız ama burası her türlü önlemin alınabileceği bir konuma sahip. Bolu deprem bölgesinde olduğu için yapılan araştırmalara göre burasının zemini eski cezaevinin zemininden daha sağlıklı.''

Kaynak: AA