Mazıdağı Kaymakamlığı 18 Sodes Projesi İle Başvuru Yaptı

Mazıdağı Kaymakamlığının 2013 yılı sosyal destek programına 18 proje başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı tarafından GAP eylem planı çerçevesinde güney doğu ve doğu anadolu bölgelerinin ekonomik, sosyal kalkınmasında temel rol üstleneceği varsayılan beşeri sermayenin güçlendirilmesi, sosyal dışlanmışlık riski altında yaşayan grupların sosyal uyum ve bütünleşme süreçlerine destek olmak için yürütülen sosyal destek programı 2013 yılı hibe projelerinden 18 başvuru yapıldığı belirtildi.

12 projenin kamu kurum kuruluşları, 5'i sivil toplum kuruluşu birinin ise kamu kuruluşu niteliği taşıyan meslek kuruluşu adına yapıldığı ifade edilen açıklamada, Kaymakam Fırat Çelik'in şu görüşlerine yer verildi:

''İlçemizde yapılan projeler büyük bir ivme kazanarak kalkınma ve gelişme yolunda büyük fırsatlar oluşturuyor. Bu projeler ilçemizin ve bölgemizin sosyo-ekonomik olarak kalkınmasını ve sosyo-kültürel olarak gelişmesi yönünde büyük önem arz ediyor. Projeler genç girişimciler için ekonomik birer aktivite olma yolunda büyük bir şans ve fırsattır.''

Muhabir: Turhan Çavlı

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA