Samsun'daki Ygs Sınavına Dilenci Damgası

Samsun'daki YGS sınavına giren öğrencilerin bulunduğu okulun bahçesine giren dilekçi, duygu sömürü yapıp öğrencilere dua ederek velilerden para topladı.

Samsun'daki Ygs Sınavına Dilenci Damgası
2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'nin (ÖSYS) ilk aşaması olan YGS sınavı tüm yurtta yapıldığı gibi Samsun'da da başladı.

Sabah saatlerinden itibaren sınava girecekleri okullara gelen öğrencilerin heyecanlı oldukları gözlendi. Öğrenciler sınıfta, aileleri ise okulun bahçesinde ter döktüler. Bazı aileler okulun bahçesinde dua okuyarak sınavda bulunan çocuklarına manevi destek verdiler. Polis sınav salonuna girişte geniş güvenlik önlemi aldı ve öğrencileri didik didik aradı. Şu şişelerindeki yazılar söktürüldü. Çakmak, saat, anahtar daha sınav salonlarına alınmadı. İlkadım Belediyesi okul bahçesinde ailelere su dağıttı.

Bazı vatandaşlar ise belediyenin dağıttığı suyu 'Okunmuş mu?" diye sordular. Samsun'da sınavın yapıldığı 23 Nisan Ortaokulu'nun bahçesine gelen ve dilencilik yapan yaşlı kadın, duygu sömürüsü yapıp ailelerden para topladı. Çocuklarına dua bekleyen aileler ise dilencinin uzattığı eli boş çevirmediler. Polis ve okul görevlileri dilekçi kadını okulun bahçesinden ikazlara rağmen güçlükle çıkardılar .
Kaynak: İHA