Osmanlı Dili Kursu Sertifika Töreni

Hayrat Vakfı, Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen Osmanlı dili kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen sertifika törenine, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Öngöz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile davetliler katıldı.

Milletvekili Bıyıklıoğlu, yaptığı konuşmada, Osmanlı İmparatorluğu'nun medrese, tekke ve ordunun temelleri üzerinde yükseldiğinin bilinen bir gerçek olduğunu belirterek, şunları söyledi:

''Bu üçlünün sembolize ettiği ilim, aşk ve kuvvet, her zaman medeniyetlerin üç mühim esası olmuştur. Her ferdin, her milletin ve her medeniyetin kendine has bir dili ve ifade şekli vardır. Geniş manada davranışlardan geleneklere, edebiyattan mimariye uzanan bu dil, kendini çok daha geniş şekilde lisanla ortaya koyar. Yahya Kemal'in ifadesiyle, her halk, kendi ikliminin lisanını söyler. Türklerin Müslüman olmadan önce Orta Asya yaylalarında geçen hayatını yansıtan Orta Asya Türkçesi, daha çok sert sessizli ve tek heceli fiillerle doludur. Bu, meselelerin üzerine sertçe ve doğrudan giden asker bir milletin kendini, konuştuğu ve kullandığı diliyle anlatmasıdır.''

Muhabir: Cenk Yavuz Usta

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA