Ortadoğu Sivil Toplum Diyaloğu Gaziantep’te Toplanıyor

Ortadoğu Sivil Toplum Diyağloğu Toplantısı 6-7 Nisan tarihlerinde Gaziantep’te düzenlenecek.

Ortadoğu Sivil Toplum Diyaloğu Gaziantep’te Toplanıyor
Gaziantep’te bulunan 19 Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, Ortadoğu Sivil Toplum Diyağloğu Toplantısı hakkında basın toplantısı düzenledi.

STK üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Tertip Komitesi ve Düzenleme Kurulu adına Proje Koordinatörü Balia Baykal, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan gelişmelerde sivil toplumun öneminin masaya yatırılacağı Ortadoğu Sivil Toplum Diyaloğu Çalıştay'na Gaziantep’in ev sahipliği yapacağını söyledi.

Baykal, programın 6- 7 Nisan2013 tarihlerinde, Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacağını belirterek, “Ortadoğu ülkelerinde yaşanan gelişmelerde sivil toplum kuruluşlarının rolü, gelişimi, 'Sivil Toplum-Yerel Yönetimler, Sivil Toplum Din ve Devlet, Sivil Toplumun Ekonomik Büyümeye Katkısı' konulu oturumlarla alanında uzman, etkin uluslararası bilim adamları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle ele alınacak. Demokratikleşme süreçlerine bağlı olarak gelişen sivil toplum kavramını, Türkiye'de ve bölgesinde sivil toplum alanında yarattığı sorumluluk ve artan beklentileri inceleyerek, etkin bir sivil toplumun ortaya çıkmasını destekleyecek, vatandaşların siyasi, kültürel ve ekonomik kalkınmaya daha fazla dahil olmalarını sağlayacaktır" dedi.

Açılışın İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yapılacağını ifade eden Baykal, "Çalıştaydan elde edilecek sonuçlar ve öneriler rapor haline getirilerek, sonuç kitapçığıyla birlikte yayımlanacaktır. Uluslararası ilgili hükümetlerin temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına, ilgili kamu ve özel sektöre sunulacaktır. Bilimsel çalışması Zirve Üniversitesi Ortadoğu Araştırmalar Merkezi (OSAM) ile yürütülen, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Ortadoğu Sivil Toplum Diyalogu Projesi'nde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Uluslararası UCLG-MEWA Teşkilatı iştirakçi olarak yer alıyor" diye konuştu .
Kaynak: İHA