Biga MYO'dan Yeni Bir Ürün ''zeynir''

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'ne bağlı Biga Meslek Yüksek Okulunda Süt ve Süt Ürünleri Bölümü öğrencileri tarafından zeytin ve peynirin karışımıyla hazırlanan yeni bir ürün elde edildi.

Biga MYO Süt ve Süt Ürünleri Bölümü Öğretim Görevlisi Ertuğrul Bilgücü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöresel peynir teknolojisi dersinde öğrenciler ile yeni bir uygulama gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bilgücü, öğrencilerin derslerde aldıkları teorik bilgileri pratik bilgi ve becerilere dönüştürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Zeynir ismini verdiğimiz çalışmada, kaynatılmış sütün iki saat mayalanma süresi sonunda elde ettiğimiz pıhtımızı kırıyoruz ve teleme ile peynir suyunu elde ediyoruz. Açığa çıkan peynir suyunu teleme ile birlikte 41 santigrat derecede haşlama işlemine tabi tutuyoruz. Bu haşlama işlemi sırasında teleme içerisine daha önceden hazırladığımız siyah ve yeşil zeytin parçalarını karıştırıyoruz. 10-15 dakika haşlama işleminden sonra zeytin ve telemenin kaynaştırma işlemi sağlanmış oluyor. Sepetten alınan ürünümüzü bir saatlik dinlenme işlemine bırakıyoruz. Salamura suyunda 24 saat dinlenen zeynir soğuk hava deposunda tüketime hazır hale geliyor.''

Muhabir: Serten Akkaya / Burak Akay

Yayıncı: Haluk Yüksel
Kaynak: AA