Ayvalık’ta Miniklerden Meslek Branşı Ziyaretleri
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, gelecekte hayalini kurdukları mesleklerin inceliklerini merak eden Atatürk İlkokulu 1. sınıf öğrencileri, söz konusu meslekleri yerinde inceledi.

Rafet Kantar’ın makamında gerçekleşen ziyaretin ardından emniyet müdürlüğü binasını gezdi. Miniklere İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Aytekin Kantık’ın da refakat ettiği gezintide; minikler emniyet müdürlüğü binasının tüm birimleri gezme fırsatı bulurken, miniklerin en çok keyif aldıkları bölümün ise ilçe genelini 7-24 gözetleyen güvenlik kameralarının kontrol merkezi olduğu gözlendi. Minik öğrencilerinin polis sınıfları arasında özellikle Motosikletli Yunus’lara karşı özel bir ilgi göstermesi ise dikkatlerden kaçmadı. Minik öğrencilerin mesleki bilgilenme ziyaretlerinin ikinci etabı ise ilçede faaliyet gösteren özel bir veterinerlik kliniği ile bir eczaneye yönelik oldu.
Veteriner Kliniğinde, güncel hayatta insanların yakın dostu olan evcil hayvanların hastalandıklarında nasıl tedavi gördüklerine yakından tanık olan minikler, eczanede ise insanların hastalandıklarında iyileşebilmek için ilaç alıp şifa bulmaya çalışmalarında eczacılığın önemini kavramaya çalıştı. MİNİKLERİN ZİYATERLERİNİN Son DURAĞI İTFAİYE OLDU Minik öğrencilerin meslekler hakkında bilgilenmelerine yönelik ziyaretlerinin Son etabı ise Ayvalık Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne yönelik oldu. Ayvalık İtfaiye Müdürlüğü’nde bulunan arozöz, AKS ve itfaiye araçlarının yanı sıra itfaiye erlerinin giydiği kıyafet ve kullandıkları ekipmanlar hakkında görsel bilgiler alan minik öğrenciler, evlerinde yanıcı maddelerden uzak durmaları gerektiğinin bilincini de yerinde kavramayı ihmal etmedi.
Atatürk İlkokulu’nun miniklerinin gerçekleştirdikleri ziyaretlerde kendilerine vakit ayıran ve bilgi verenlere ayrı ayrı teşekkür etmesi ise gelecekte herhangi bir meslekte çalışacak olmayı ne kadar çok önemsediklerini de kanıtladı .
