1. Art Nicomedia Fotoğraf Yarışması'nın Sonuçları Açıklandı

Art Nicomedia Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen ''1. Art Nicomedia Fotoğraf Yarışması''nda dereceye giren fotoğraflar belli oldu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, bu yıl ilki düzenlenen ve tüm katılımcılara açık olan fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergileme kazanan fotoğrafların dün akşam bir otelde gerçekleştirilen jüri toplantısında belirlendiği kaydedildi.

Yarışma jürisinin 3 tur üzerinden yaptığı değerlendirmeye göre Arda Adnan'ın ''Yansıma'' isimli fotoğrafı birinci, Nuri Çoban'ın ''Hamam'' isimli fotoğrafı ikinci, Samet Çelik'in ''Yalnızlık'' fotoğrafı ise üçüncü oldu.

Yarışmada, mansiyon ödüllerini ''Kapanca'' isimli fotoğrafıyla Nuri Çoban ile ''Kasr-ı Hümayun-3'' isimli fotoğrafıyla Okan Ulusoy alırken, Cemal Turgay Özel Ödülü'ne Okan Ulusoy'un ''Kasr-ı Hümayun-1'' isimli fotoğrafı layık görüldü.

Yarışmada derece alan fotoğrafların sergisi ve yarışma ödül töreni 30 Mart Cuma günü yapılacak.

Ayrıca, sergileme kazanan fotoğraflar, Art Nicomedia Derneği'nin oluşturacağı 20 kişilik İzmit temsil ekibiyle birlikte haziran ayında Slovakya'nın Kosice kentinde düzenlenecek ''Kosice 2013 Avrupa Kültür Başkenti'' etkinliklerinde sergilenecek.

Muhabir: Şahin Oktay

Yayıncı: Murat Paksoy
Kaynak: AA