Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali, 10. Yılında Adana’da

Garanti Bankası ve TÜRSAK Vakfı’nın işbirliğiyle, minik sinemaseverler için düzenlenen Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali 10. yılında, 15-16-17 Nisan tarihlerinde Adana’da çocuklarla buluşacak.

Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali, 10. Yılında Adana’da
Çocukların aileleriyle birlikte ücretsiz olarak katılabileceği festival kapsamındaki film gösterimleri, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nda yapılacak.

10. Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali’nin Adana’daki açılış töreni sürprizlerle başlayacak. Program, “Çizgi Kahramanların Maceraları”, “Eyvah Büyüyorum”, “Hayvanlar Alemi”, “Oyun Bahçesi” ve “Miniklere Masallar” gibi eğlenceli bölümlerle devam edecek. Bu sene teması “Çevre” olarak belirlenen festivalde, çocukların çevre bilincini artırmayı amaçlayan animasyon ve kurmaca filmlerden oluşan bir seçki, minik izleyicilerle buluşacak. Festivalden önce ise, çocukların çevre konusunu farklı alt başlıklarla ele alabilmeleri ve gözlemledikleri çevreyi yansıtabilmeleri amacıyla bir Fotoğrafçılık Atölyesi düzenlenecek.

Festival kapsamında gerçekleştirilecek yarışmayla, festivalin “En İyi Film”ini, yaşları 6-9 arasında değişen “Çocuk Jürisi” seçecek. Jüri üyesi çocuklar, Adana’da katılacakları jüri atölyesinin ardından, festivalin yarışma bölümünde seyirci karşısına çıkacak filmleri izleyip birinciyi belirleyecek. Gösterilecek filmler, önceki yıllarda olduğu gibi masalcı abla tarafından seslendirilecek.

Festival programı, Sesler, Şehre İnen Kirpiler, Barış, Hain Köfteler, Denizdeki Köstebek, Balina Kadınlar ve Kış Geliyor gibi dünyanın prestijli çocuk filmi festivallerinde ilgi gören ve ödüller kazanan filmlerden oluşturuldu.

Daha önce İstanbul, İzmir gibi şehirlerde düzenlenen Garanti Mini Bank Çocuk Filmleri Festivali; 2009’da Mardin ve Şanlıurfa, 2010’da Adıyaman ve Diyarbakır, 2011’de Ordu ve Kars, 2012’de ise Konya ve Aksaraylı çocuklardan yoğun ilgi gördü.

Festival, Adana’nın ardından 25-26-27 Nisan tarihlerinde İçel’de devam edecek .
Kaynak: İHA