Abide-çevik Kuvvet Arasındaki Diyarbakır Yolu 50 Metre Oluyor

Şanlıurfa’da, Abide Kavşağı’ndan Çevik Kuvvet’e kadar Diyarbakır yolunu 50 metre genişletme çalışmalarına başlandı.

Abide-çevik Kuvvet Arasındaki Diyarbakır Yolu 50 Metre Oluyor
Şanlıurfa Belediyesi ile 20.Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında yapılan anlaşmalar çerçevesinde başlatılan çalışmalar sonucunda Şanlıurfa’nın en geniş caddesine kavuşacağı bildirildi.

Yolun her iki tarafını yeşillendirileceklerini ve dekoratif olarak da çok güzel bir görünüme kavuşturacaklarını aktaran Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, mevcut yolun genişletilmesi için 20.Zırhlı Tugay Komutanlığı sınırları içerisinde ağaçların kesilmeye başlandığını söyledi.

Yolun 50 metre genişliğinde olmasıyla birlikte kesilen ağaçların yerine mevcut yeşil alandan bir buçuk kat daha fazla yeşil alan oluşturacaklarını vurgulayan Başkan Fakıbaba, Abide Kavşağından Çevik Kuvvet kavşağına kadar olan Diyarbakır yolunun yürütülen proje ile çok güzel dekoratif bir görünüm kazanacağını ifade etti.

Yol genişletilmesi için kesilen ağaçların orman çamı ve ömrünü tamamlayan ağaçlar olduğunu hatırlatan Fakıbaba, bu ağaçların makinelerle sökülüp bir başka yere nakledilmesinin mümkün olmayacağından dolayı kesmek zorunda kaldıklarını söyledi.

“AĞAÇLAR DEFORME OLDUĞU İÇİN MAKİNELERLE SÖKÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİ”

Başkan Fakıbaba, “Bu ağaçlar yaşlı oldukları için hepsi deforme olmuş. Makinelerle sökülmesi mümkün değildi. Ayrıca bu ağaçlar dekoratif çam değil orman çamıydı. Diyarbakır yolu 50 metre genişliğinde olduğunda Şanlıurfa en geniş caddesine de kavuşmuş olacak. Bu proje ile orta refüjler yeşillendirilecek. Yolun her iki tarafı da daha fazla yeşile kavuşacak. Yani şuan ki mevcut yeşil alandan daha fazla yeşil alan yapacağız. Bu mevcut yeşil alandan bir buçuk kat daha fazla olacak. Şanlıurfa için hayati bir önemi olan Diyarbakır yolunun 50 metre genişliğinde olması için yürütülen çalışmalarda büyük gayretleri ve destekleri olan Sayın Tugay komutanımız Tuğgeneral İhsan Başbozkurt’ta ve emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA