Domaniç Fifa Standardında Stada Kavuşuyor

Yıllardır doğal çim zeminli sahada futbol oynayan Domaniçliler artık sentetik çim yüzeyli sahaya kavuşuyor.

Domaniç Fifa Standardında Stada Kavuşuyor
Spor Bakanlığı ve Kütahya İl Özel İdaresi tarafından ödenek ayrılarak ihalesi yapılan Domaniç Stadında çalışmalara başlanıldı. Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, FİFA’nın Profesyonel Lig müsabakalarını dahi oynayabileceği standartlarda bir stada kavuşacaklarını söyledi.

Kaymakam Boztepe, “İlçemizin spordaki hedefleri büyüyor.Doğal çim zeminli futbol sahasının Spor Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin bu iş için ayırmış olduğu ödeneklerle İlimiz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yapmış olduğu ihale sonucu yüklenici firma ile sözleşme imzalandı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün teknik elemanları kontrolünde yer tesliminin yapılarak işe başlandı” dedi.

Temmuz ayı sonunda işin bitirilerek teslim alınacağını söyleyen Kaymakam Boztepe, “Sahanın teslim alınmasına müteakip ilçenin FİFA’nın Profesyonel Lig müsabakalarını dahi oynayabileceği standartlarda, tel örgüleri yenilenmiş, çevresinde koşu parkuru bulunan sentetik çim yüzeyli futbol sahasına kavuşacak. İlçenin sağlıklı yaşaması için spor çok önemli. Özellikle bu gibi yatırımların ilçeye getirilmesi konusunda ilçe kaymakamlığı olarak bizlere büyük görev düşmekte ve bu görevi gayret dolu çalışmalarla başaracağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA