Sakarya Vergi Tahakkukunda 6 Yılda 5 Basamak Yükseldi

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Vergi Haftası sebebiyle Sakarya Vergi Dairesi Başkanı Recep Alp’i ziyaret etti.

Sakarya Vergi Tahakkukunda 6 Yılda 5 Basamak Yükseldi
Vergide Türkiye sıralamasında iyi yerde bulunduklarını söyleyen Başkan Alp , “Sağlıklı vergi bilinci oluşturmak ve vatandaşımızın , vergisini gönüllü olarak ödemesini sağlamayı amaçladığımız bir dizi etkinliklerimiz var . Vergi Haftası’nda da bu etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz . Başta Sayın Valimiz olmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulunduk . Dereceye giren vergi mükelleflerimiz için bir ödül töreni düzenledik . Gelecek nesillerde vergi bilinci oluşması için okullarda programlara katıldık . Çalışmalarımız sayesinde Sakarya’da vergi tahakkukunda 6 yıl önce 22’inci sırada olan ilimiz , bugün 18’inci sıraya yükselmiş durumda . Tahakkukta durum buyken , tahsilatta ne yazık ki aynı sırayı tutturamadık ve 20’inci sırada yer aldık” dedi .

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu , Recep Alp şahsında , tüm çalışanların Vergi Haftasını kutlayarak hükümet çalışmalarından bahsetti . Uncuoğlu , “Hükümet olarak vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırma konusunda oldukça yol katettik . Bilgi teknolojisinin ve internetin en üst düzey kullanıldığı kurumlarımızdan biri de maliyedir . Vergi Dairelerinde gereksiz iş yükü internet üzerinde yapılabilen ödemeler sayesinde minimuma indirildi . Bu vatandaşlarımız açısından da büyük kolaylık sağladı . Bu konuda adil devlet anlayışı içinde attığımız en önemli adım , sonra idare tarafından tahsil edilen fazla ve yersiz vergiler için tecil faizi oranında faizi ile geri ödeme uygulamasına geçilmiş olmasıdır . Gerekli otomasyon sisteminin kurulması ile de bu işlemler hızlandırılmıştır . İlimiz de sanayileşme konusunda hızla ilerleme kaydediyor . Ticaret hacmi giderek artıyor . Hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin artması bir yönüyle ekonomik birimlerin , yasal olarak bu sürece katkı sağlamasından geçmektedir . Vergi bilincinin oluşturulması için sizler kadar , bizlere de görevler düşüyor . Ben Vergi Dairesi Başkanımız Recep Alp’in şahsında , tüm çalışanların Vergi Haftasını kutluyor , başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi .

Kaynak: İHA