Yılın Belediye Başkanı Ödülü Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki'ye Verildi

Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Kültür Sanat Edebiyat Ödülleri verildi.

Kayseri Ticaret Odası Meclis Salonu'nda düzenlenen törende, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, 'Yılın Belediye Başkanı' ödülünü aldı.

Başkan Özhaseki, törende yaptığı konuşmada, şehirlerin hayatının devletlerin hayatından daha eski olduğunu belirterek, ''İlk günlerde şehrin altyapısıyla hakikaten çok uğraştık. Sonra üstyapı ile ilgilendik. Şimdi işin en kıymetli, bana göre de en keyifli kısmı başladı.

Bir taraftan şehri ayağa kaldıracak büyük projeler, bir taraftan da kültürümüze ait, bize ait bir takım değerlerin ortaya çıkarılacağı bir takım çalışmalar üzerine duruyoruz. Önümüzdeki günlerde hem bazı açılışlar hem de çeşitli temel atmalar olacak'' dedi.

Kültür Yolu, Kayseri Mahallesi, Kale İçi Kültür Sanat Merkezi, Anadolu Harikalar Diyarı gibi Büyükşehir Belediyesi'nin öncü ve örnek projeleri hakkında bilgi veren Özhaseki, şöyle devam etti:

''Şimdi artık bize ait değerlerle ve evrensel değerlerle, kültürle, sanatla, estetikle, meşru olan eğlence türlerinden ne varsa şehrimize ilave etmeye çalışıyoruz. Büyük bir gayretin içerisindeyiz. Bir taraftan da kültür sanat etkinlikleri ile uğraşıyoruz. Erciyes Şiir Günleri, tiyatro festivalleri düzenliyoruz. Yazarlarımızı, sanatçılarımızı şehrimize getiriyoruz. Yeni bir salon daha açtık. Oranın açılışı vesilesiyle de 6 etkinlik düzenledik. 6 ayrı dalda sanatçılar geldi. Etkinliklerimize halkımızın ilgisi de bir hayli yoğun oldu. Bu etkinliklerde gördük ki Kayseri, kültür sanata iyice istekli. İnşallah bu konuda biz elimizden geleni bundan sonrada yapmaya devam ederiz. Bize düşen ne varsa elimizden geleni yapmaya gayret edeceğimize söz veriyorum. Bu sene Hunat Medresesi'nin içini de Kültür Evi olarak açmayı planladık. Vakıflardan bize devroldu. Orada gelip herkes buluşsunlar, yaz serinliğini orada alsınlar. 'Herkesin buluşma yeri, uğrak yeri, sohbet yeri olsun' diye düşünüyoruz. İnşallah böyle bir etkinliği bu sene orada başlatıyoruz. Bunu da haber vermiş olayım'' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, 'Yılın Belediye Başkanı' ödülüne layık görülen Başkan Özhaseki, ödülünü TYB Başkanı Ahmet İlhan'ın elinden aldı. Törene, Vali Yardımcısı İbrahim Halil Çomaktekin, sivil toplum örgütü temsilcileri, yazarlar ve davetliler katıldı.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: Abdullah Yıldız
Kaynak: AA