Neukölln Yangınında Hastaneye Kaldırılan Kadın Suni Komada

Hafta başında Almanya'nın başkenti Berlin'in Neukölln semtinde meydana gelen yangınla ilgili dört kişi hastanede tedavi altında.

Elsen sokağındaki altı katlı binanın birinci katında çıkan yangında yaralanan 34 yaşındaki Ludmilla C.’nin durumunun ağır olduğunu belirten Berlin İtfaiyesi Basın Sözcüsü, C.’nin suni komada olduğunu söyledi.

Vücudunun büyük bir kısmında yanıklar bulunan kadının Marzahn hastanesine kaldırıldığı bildirildi.

Sabah saat 9 sularında çıkan yangın sonucunda Rus asıllı Ludmilla C.’nin 4 yaşındaki oğlu Erik’in yangını hafif sıyrıklarla atladığı ve şu anda Urban hastanesinde olduğu belirtildi. Anne ve oğulun yanı sıra hamile bir kadın ve bir erkeğin de hastaneye kaldırıldığı, ancak durumlarının ağır olmadığı belirtildi. İtfaiye basın sözcüsünün verdiği bilgilere göre; yangından etkilenen 18 kişi ise olay yerinde tedavi gördü. Berlin Polisi Basın Sözcüsü Stefan Redlich ise binanın kundaklandığına dair herhangi bir bulgunun ellerinde olmadığını belirtti.

Yangının kaza neticesinde çıktığı üzerinde duruluyor. Yatak odasında çıkan yangında Ludmilla C. oğlunu evin balkonundan avludaki komşularına uzattıktan sonra kendisi de aşağıya atlamıştı. Görgü tanıkları ise yangının muhtemelen mumdan kaynaklandığını belirtiyor .