Mhp Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Maliye Personelinin Sorunlarını Gündeme Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa milletvekili Erkan Akçay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yazılı olarak cevaplaması istemiyle vermiş olduğu soru önergeleriyle Maliye personeli arasında huzursuzluğa neden olan uygulamaları gündeme getirdi.

Gelir İdaresinde, maliye meslek lisesi, maliye kursu, 2 yıllık yüksek okul ve lise mezunu olup şef, memur, V.H.K.İ., yoklama memuru, tahsildar, icra memuru, şoför, hizmetli kadrolarında 19 bin perSonel çalışmakta olduğunu ifade eden Akçay, Son yıllardaki düzenlemelerle perSonel arasında büyük ücret farklılıkları oluştuğunu belirtti.

Akçay bu uygulama ile “uzun yıllar kurumda çalışan memurların hizmetlerinin hiçe sayıldı” dedi.

Aynı serviste yan yana oturup aynı işi yapan memurlar arasında 1000 TL’yi bulan ücret farklılıkları olduğunu belirten Akçay, perSonel arasında çalışma huzurunu bozan uygulamalar için bir an önce çalışmaların başlatılmasını istedi.

Akçay, Maliye perSoneli arasında huzursuzluk yaratan bir diğer uygulamanın fazla çalışma ücretlerinde yaşandığını belirtti.

Akçay 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 31.12.2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yapılan fazla çalışmalarda mesai ücretlerinin ödenmesiyle ilgili yasal düzenlemeler yürürlükten kaldırılarak bu tarih itibariyle fazla çalışma ücretlerinin ödenip ödenmemesi ilgili kurumun talebi, Maliye Bakanlığı’nın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu’nun takdirine bırakıldığını belirtti.

AKÇAY şöyle devam etti: “Maliye Bakanlığı gibi yoğun iş temposuna sahip bir kurumda bu iş yükü altında çalışanlar mesai bitimlerinde ve hafta Sonlarında gece yarılarına kadar çalışmak zorunda kalmakta, yıllık izinlerini dahi kullanamamaktadırlar. Yine özellikle hafta içi mesai bitiminden Sonra, Cumartesi ve Pazar günlerinde yol denetimi, şehir içi denetimler ve gece çalışan eğlence yerlerinin denetimleri yapılamamaktadır.”
Kaynak: İHA