Başkan, Mahalle Ziyaretlerinde Kentsel Dönüşümü Anlatıyor

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kentsel dönüşüm çerçevesinde insanların evlerinden zorla çıkarılacağı yönündeki söylentilerin kasıtlı çıkarıldığını ifade etti.

Yazıcı, "Başta siteler olmak üzere evini yenilemek isteyen çok sayıda kişinin müracaatı var ama bizim, Büyükşehir’in veya Bakanlığın 'Bu bina eski, hadi yıkalım' gibi bir amacı yok. Kentsel dönüşüm kararı sizin tercihinizdir." dedi.

Şadi Yazıcı, Başkan Yardımcısı Serhan Kural ile birlikte Aydıntepe Mahallesi Yedievler sakinleriyle buluştu. Bölgedeki imar uygulaması hakkında mahalle sakinlerine bilgi veren Yazıcı, vatandaşların sorularını da cevapladı. Yazıcı, "Yedievler mevkisi, askeri alandan çıkartıldı. 1/5000’lik ve 1/1000’lik planlar yapıldı. Bölge için yaptığımız plan uygulamaya alınıyor ve yapılıyor. İmar uygulaması ile sizin tapunuzu almanız, güzel bir şekilde yaşamanız için çalışıyoruz." dedi.

Yazıcı, 4 yıl boyunca gerçekleştirdikleri imar uygulamalarıyla ilçenin değer kazandığını vurguladı. Toplantıda bazı vatandaşlar, evlerinin yıkılacağı yönündeki söylentilerden rahatsızlık duyduğunu dile getirdi. Bu tarz söylentilerin kasıtlı çıkarıldığını belirten Yazıcı, "Tuzla Belediyesi’nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 'Ben binamı yıkmak istemiyorum' diyenin binasını yıkmak gibi bir derdi yok. Başta siteler olmak üzere evini yenilemek isteyen çok sayıda kişinin müracaatı var ama bizim Büyükşehir’in veya bakanlığın 'Bu bina eski, hadi yıkalım' gibi bir amacı yok. Kentsel dönüşüm kararı sizin tercihinizdir." şeklinde konuştu.