Cü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, Gönüllü Ders Veren Üniversite Öğrencilerini Ziyaret Etti

Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, ''Gönüllü Öğretmen Projesi'' kapsamında okullarda gönüllü ders veren üniversite öğrencilerini ziyaret etti.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Yılmaz'ın, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, CÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Sarı ve Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Gültekin Gökçe ile Vali Lütfullah Bilgin İlkokulu'nda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere gönüllü olarak ders veren üniversite öğrencilerini ziyaret ettiği belirtildi.

Projenin valilik, milli eğitim müdürlüğü ve CÜ işbirliğinde yürütüldüğünü bildiren Yılmaz, bu kapsamda üniversitelerinden 500 öğrencinin, ildeki okullarda maddi durumu iyi olmayan öğrencilere ders verdiğini ifade etti.

Yılmaz, şunları kaydetti:

''Eğitimde tek başına bir kurumun ya da bir grubun başarıyı yakalaması mümkün değil. Bu manada kurumlarımızla işbirliği yaparak eğitimde kaliteyi arttırmayı hedefliyoruz. Okullardaki eğitimin kalitesini arttırmak ve dar gelirli ailelerimizin çocuklarına eğitim desteği sağlamak için bu proje oldukça önemli. Okullarımızda yaptığımız ziyarette gördük ki kitap konusunda çok ciddi sıkıntılar var. Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Gönüllü Öğretmenler Projesi'ni hayata geçiren ve uygulamalara katılan tüm öğretim üyelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.''

Proje yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Gökçe ise öğrencilere matematik, fen, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri verildiğini kaydetti.

Muhabir: Serhat Zafer

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA