Bingöllü Öğrenciler, Ygs Denemesinde Gerçek Sınav Heyecanını Yaşadı

Bingöl Fem Dershanesi’nin düzenlediği Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) denemesinde öğrenciler, gerçek sınav heyecanı yaşadı.

Bingöl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi binasında gerçekleştirilen sınavda bin öğrenci ter döktü. Bingöl Fem Dershanesi Müdürü Yunus Karabina, "Sınava sayılı günler kala öğrencilerimizin heyecan ve kaygılarını yenmelerine destek olmak adına bu denemeyi gerçekleştirdik. Aylardır hazırlandıkları bu sınavı, heyecanlarına yenilip kaybetmemeleri adına önemli olduğunu düşünüyorum. Bingöl merkezden bine yakın öğrenci sınava giriş yaptı. Gerçek sınav ortamını öğrencilerimize hazırlayarak sınava girmeden önce tecrübe sahibi olmaları onlara avantaj katacaktır." şeklinde konuştu.

Sınava giren öğrencilerden Kadriye Görük, "Yapılan deneme benim için çok iyi oldu. Kendimi gerçek YGS’de gibi hissettim." ifadelerini kullandı. Ercan Gücer ise yapılan uygulamadan çok memnun kaldığını belirterek "İlk defa YGS’ye gireceğim. Daha önceleri dershane ortamında birçok denemeye girdim. Ama burada yapılan deneme sınavı bana YGS tecrübesi yaşatmış oldu.’’ dedi.